Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Dış Ticaret Okulu projesi kapsamında ikinci eğitim programı Çerkezköy’de düzenlenecek. 26 Eylül’de başlayacak eğitim 5 hafta sürecek. Eğitim ile firmaların her eğitim gününü bir basamak olarak kullanıp eğitim sonunda varış noktası olarak ihracat stratejilerini oluşturmuş olmaları hedefleniyor.

“KOBİ’LERE EĞİTİM VERİYORUZ”

Eğitim programı ile ilgili açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin kurum olarak özellikle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da bulunan yatırım destek ofisleri aracılığıyla bölgenin iş ve yatırım ortamının geliştirilmesi amacıyla bir dizi çalışma yürüttüklerini belirtti. Bu çalışmalardan birinin de “Dış Ticaret Okulu” eğitimleri olduğunu kaydeden Şahin “Ajans olarak KOBi’lerimizin rekabet edebilirliklerinin ve uluslararası pazarlara erişebilmelerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine çok önem veriyoruz. Hedeflere ulaşabilmek amacıyla alanında uzman eğiticilerle bölgemizde faaliyet gösteren KOBİ’lerimize bu eğitimleri veriyoruz. “Dış Ticaret Okulu” projesi kapsamında alınan eğitimler ile hem KOBİ’lerimizin kurumsal kapasitelerine büyük bir katkı sağlanmış olacak hem de bölgemizden ihracat yapan firma sayısı artacak” dedi.

5 HAFTA SÜRECEK

26 Eylül’de başlayacak olan ikinci eğitim programını Çerkezköy’de organize ettiklerini kaydeden Şahin “5 haftaya yayılmış 10 günlük bu eğitim ile firmaların her eğitim gününü bir basamak olarak kullanıp eğitim sonunda varış noktası olarak ihracat stratejilerini
oluşturmuş olmalarını bekliyoruz. Gerçekleştirilecek olan proje çalıştayında firmalarımızdan bu stratejilerini sunmalarını talep edeceğiz ve çalıştay sonunda stratejisi başarılı bulunan 3 firmamıza 5 hafta daha danışmanlık hizmeti sağlayacağız. Eğitim ve danışmanlık desteği sonrasında firmalarımızın diğer firmalara örnek olacağına inanıyorum” dedi.

DIŞ TİCARET OKULU NEDİR?

Trakya Kalkınma Ajansı’nın Yatırım Destek Ofisleri aracılığıyla iş ortamının geliştirilmesi için Trakya Bölgesi’ndeki firmaların dış ticaret kapasitelerinin artırılmasına yönelik “Dış Ticaret Okulu”nun hayata geçirilmesi kararı alındığını ve alanında uzman eğitmenler ile program oluşturduğunu kaydeden Şahin “Programın hedef kitlesi hiç ihracat yapmamış, ihracata yeni başlamış, ihracat faaliyeti kesintiye uğramış veya ihracat kapasitesini artırmak isteyen Trakya firmaları olarak belirlenmiştir. Program kapsamında; ‘Doğru müşteri segmenti belirleme yöntemleri, ürün konumlandırma, pazar araştırma yöntemleri, dış pazarlara ulaşımda kullanılan bilgi kaynakları, uluslararası pazarlama, dağıtım kanalları, ürün destek/müşteri hizmetleri, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi, ürün kalite standartları ve sertifikasyonlar, kalite/yönetim/çevre güvence sistemleri’ konularında uzmanlar tarafından firmalara bilgi verilecek” dedi.

Editör: TE Bilisim