Çerkezköy Bakış- CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. kuruluş yıldönümü dolayısıyla program düzenledi. Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, CHP’li meclis üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.
Program ilçe teşkilatından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına kadar yapılan yürüyüş ile başladı. Akabinde Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam eden programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez yaptı.


“ULUSAL SANAYİNİN VE EKONOMİNİN GELİŞMESİNE ÖNCÜLÜK ETMİŞTİR”


Dönmez, “Bugün iki büyük günü kutlamak için burada toplandık. Birincisi 99 yıl önce yurdumuzu işgal eden emperyalistlere büyük bir kararlılıkla geldikleri gibi giderler diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığındaki Türk ordusunun işgalcileri denize döküp güzel İzmir’i kurtardıkları gündür. İkincisi de partimizin kuruluş günüdür. Temeli 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nde atılan ve 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi 98 yıldır ülkemizin ve halkımızın hizmetindedir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu ve ilk genel başkanı olması onurunu taşıyan Türkiye’nin en köklü partisi Cumhuriyet Halk Partisi çağdaşlığın öncüsü laik cumhuriyetin güvencesi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi neredeyse bir asırlık bir çınar olarak birikimiyle Türkiye tarihine önemli izler bırakmıştır. Başta hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin biçimlendiren Cumhuriyet Halk Partisi ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine de öncülük etmiştir. Bugün de ülkemizin demokratik yaşam mücadelesinin öncüsü olan Cumhuriyet Halk Partisi düşüncelerini yüklendiği tarihi misyonu ile kararlı adımlarla geleceğe taşımaktadır. 98 yıllık tarihi geçmişini daha nice uzun yıllar sürdürecek ve siyasi yapısından asla taviz vermeden dünya durdukça var olacaktır. Partimizin kuruluş yıl dönümünde başta kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarımı şükranla anıyor, partimize gönül veren tüm vatandaşlarımıza omuz omuza mücadele verdiğimiz partimizin vefakar üyelerine, yol arkadaşlarıma saygılarımı sevgilerimi sunarım.” dedi.
Program Dönmez’in konuşmasının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.  

Editör: TE Bilisim