Çerkezköy Bakış- Genç MÜSİAD Tekirdağ tarafından organize edilen 3 T (Tanı, Tanıştır, Ticaret Yap) Marmara Buluşması, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Katılımın yoğun olduğu organizasyonda konuşan Genç MÜSİAD Tekirdağ Başkanı Cihan Karaca, “3 T programları Genç MÜSİAD’ımızla özdeşleşmiş ve geleneksel hale gelmiş programlardan bir tanesidir. 3 T’de amacımız bölgemizde farklı şehirlerden farklı sektörlerden iş insanlarını bir araya getirmek, onların yakınlaşmasını ve tanışmasını ve en nihayetinde bir araya gelen bu iş insanları arasında ticaret yapılmasını sağlamaktır. Türkiye'nin en büyük genç iş insanları kuruluşu olarak da bulunduğumuz bölgelerdeki ticari dinamikleri harekete geçirmek bizim asli vazifemiz. Genç MÜSİAD olarak bugün yurtiçinde 53, yurtdışında 23 temsilciliğimiz ve 4 bin 500 üyemizle birlikte bu görevlerimizi yerine getirmek için çaba göstermekteyiz. 3 T’nin yanı sıra Uluslar Arası Genç İş Adamları Kongresi, Young Business Academy ve Tecrübe Paylaşımları gibi birçok etkinliğimiz de mevcut. Bu programlarda katılımcıların birbirleriyle tanışmalarını, dostluk kurmalarını bu dostlukla birlikte ticaretin de pekişmesini amaçlıyoruz. Bununla beraber genç girişimcilerin büyük işletmelerle buluşmasını, kişisel ve sektörel gelişimlerini de hedeflemekteyiz. Özellikle Genç MÜSİAD olarak geleceğin iş insanları ve yöneticilerinin yetişmesinde adeta bir okul görevi görmekteyiz. Ticareti pekiştiren etkinliklerin yanı sıra bünyemizde birçok eğitim konferansı ve kurslara da imza atmaktayız. Göreve geldiğimiz ilk 5 aylık süreçte Genç MÜSİAD Tekirdağ şahsımın başkanlığında pandemiye rağmen online olarak 6 eğitim ve etkinlik gerçekleştirdik. 2021 yılının ilk yarısını da inşallah bu 3 T programıyla taçlandırmaktayız. Bu vesileyle sizleri de MÜSİAD ve Genç MÜSİAD ailesinin bir ferdi olmaya, bu gibi bölgesel kalkınmayı ve etkileşimi hedefleyen organizasyonlarda birlikte hareket etmeye davet ediyorum.” dedi.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmalarının sonunda programa katılan ve yoğun ilgi gösteren davetlilere teşekkür eden Başkan Karaca, “Protokol konuşmalarının hemen ardından firmalarımızı tanıtacağımız sunumlara geçeceğiz. Bildiğiniz üzere ana sponsorlara 2,5 diğer katılımcılara ise bir dakika süre verilmektedir. Sunumlardan sonra etkinliğin son kısmı ‘B2B’ bölümü olup bu bölümde burada ticari etkileşim gerçekleştirebileceğiniz sektör temsilcileriyle kartvizitlerinizi, broşür ya da kataloglarınızı paylaşmanızı ve tanışmanızı istiyoruz. Programımızın esas amacına ulaşmasını sağlayacak, aramızda ticaretin de gerçekleşebileceği en can alıcı kısım sunumlardan sonraki bu son bölüm olacak. Ayrıca şu an katılımcılardan oluşan whatsapp grubumuz da bugünden itibaren 3 hafta daha açık kalacak olup burada da firmanızla ilgili kısa tanıtımlar paylaşabileceksiniz. Sponsorlarımıza, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD’ın çok değerli üyelerine ve siz kıymetli katılımcıların her birine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ ÖRNEK OLACAK!

Düzenlenen programa katılan Genç MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Muratcan Fersan ise yaptığı konuşmada “Türkiye’de 56, yurtdışında da 27 şubesi ile Genç MÜSİAD, artık kabına sığmayan bir yapı haline geldi. Bizler, bu çalışmaları gerçekleştirirken belli mottolar hedefledik. Bunlardan başlıcaları da kendi üyelerimiz yönelik yapmış olduğumuz bir takım faaliyetler var. Kimileri eğitim alanları, kimisi kişisel gelişim alanları, kimisi de network ve ticaret anlamında. Bu 3 T programı da yaklaşık 4 yıl önce genel merkez tarafından hayal edilerek yapılmış bir program. Bu programı gerçekleştirirken başlıca hedefimiz üyelerimizin ticari gelişime katkısını sağlamak üzere gerçekleştirildi. İlk başlarda genel merkezde yapılırken, artık şubelerimizde de yapılmaya başlandı. Bu programın Tekirdağ’da yapılmasını özel buluyorum. Aynı zamanda Sakarya, Gebze ve Bandırma’dan katılan şubelerimiz var. Bir Marmara buluşması oldu. İnşallah Tekirdağ’ın atmış olduğu bu adım ile diğer illerdeki şubelerimize de örnek olacaktır.” diye konuştu.

MÜSİAD’IN , EN BÜYÜK VE EN ÖNEMLİ PROJESİNİN GENÇ MÜSİAD

Düzenlenen programda konuşan MÜSİAD Tekirdağ Başkanı Ramazan Doğan, Genç MÜSİAD’ın, Türkiye’de 53, yurtdışında 23 irtibat noktası ve dünya çapında 4 bin 250 üyesi ile Türkiye’nin en büyük gençlik sivil toplum kuruluşu olduğunu dile getirerek “MÜSİAD’ın en büyük ve en önemli projesinin Genç MÜSİAD olduğunu beyan etmek isterim. Geleceğin iş insanlarını, geleceğin MÜSİAD üyelerini ve Geleceğin MÜSİAD Başkanlarını yetiştirmek, onları hayata hazırlamak, sahip olunan değer ve tecrübeleri gençlerle paylaşmak gayesindeyiz. MÜSİAD olarak, Gençlik olmadan ilerlemenin mümkün olmadığının altını hep çiziyoruz. Bugünümüzün genç girişimcilerinin yarınımızın yatırım, istihdam ve üretim gücü olduğunu unutmamalıyız. Bu bakımdan finansmana erişim probleminin çözülmesi, genç girişimcilik eğitimlerinin sayısının ve niteliğinin artırılması ve genç girişimlere yönelik teşvik ve desteklerinin artırılması önceliğimiz olmalıdır. Bizler, Genç MÜSİAD ile bugünkü programımız gibi çeşitli faaliyetlerle binlerce gencimizi iş insanları  ile tanıştırıyor, gençlerimizi Genç MÜSİAD çatısı altında toplayarak  onlara iş potansiyellerini arttıracak imkanlar sunuyoruz ve İş dünyasına hazırlıyoruz. Bu konuda MÜSİAD Tekirdağ Başkanı olarak şahsım, yönetim kurulum ve üyelerim adına her daim gençlerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz.” dedi.

YANINIZDA OLMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ!

Programa sonradan dahil olarak konuşan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, “Bu toplantı bizler için, ülkemiz için ve bölgemiz için çok kıymetli. Bizler üreterek dünyada fark yaratmaya çalışan, kümeleşerek rekabet avantajı yaratmaya çalışan, bir ekonomi modeli yaratmaya çalışıyoruz. Ben o yüzden bu tarz iş birlikteliklerinin hem bölgemiz için hem de ülkemiz için çok kıymetli olduğuna inanıyorum. Bende bir gencim. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) camiasının en genç ikinci oda başkanıyım. O yüzden ben de kendimi sizlerden biri olarak görüyorum. İnşallah hep birlikte burada başlattığınız iş birlikteliği çok daha farklı, Uluslar arası boyutlara getirirsiniz. Bizler, Odalar ve Borsalar camiası olarak bu tür süreçlerde yanınızda olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”ifadelerini kullandı.

Program, daha sonra sponsor ve katılımcı firmaların yaptığı sunum , firma tanıtımı , yapılan ikili görüşmeleri ve TEKMÜSKOOP ziyareti ile  sona erdi.

Editör: TE Bilisim