Çerkezköy Bakış - Konferansa, Kaymakam Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediyesi Başkan Vekili Uğur Erem, İl Müftüsü İsmail İpek, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, , Kapaklı, Saray, Ergene İlçe Müftülerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
 

“AYETLERİ OKUYUN DÜŞÜNCE ÜRETİN”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, düşünmenin, fikir üretmenin ve bilginin önemine değindi. Karslı, “Ayetleri okuyun, düşünce üretin. Gökler, yeryüzü, yaratılış, hayvanlar alemi bunlar bizi okumaya davet ediyor. Kainat üzerine düşünmek, fikir üretmek sevaptır. Düşünce olmayınca taasup oluyor. Taasup cehaletin neticesidir. Biz, düşünceden, anlamadan neden bu kadar koptuk, temel problem bu. Kuran ayetleri üzerine düşünmek sevap olduğu gibi, bir bilim adamının doğadaki kanunları incelemesi de ibadettir.” ifadelerini kullandı.
Karslı konuşmasının devamda ise bilgi edinmenin artık kolay olduğunu belirtti. Karslı, “Günümüzde bilgi edinmek çok kolay. Bir tuşla bilgiye ulaşıyoruz. Bu olumlu yönü, olumsuz yönü ise; Dini eğitim sistemli olmaktan çıktı. Dini sistemsiz öğreniyoruz. Temel sorunlardan bir tanesi de sünneti kendimiz için okumalıyız. Başkasına anlatmak için okuyoruz. Bu dine önce kendimizin ihtiyacı var.” diye söyledi.
Konuşmasının sonunda İl Müftüsü İsmail İpek, konferans verdiği için Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı’ya teşekkürlerini iletti ve çiçek takdiminde bulundu. 

Editör: TE Bilisim