Çerkezköy BakışMüjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde program düzenlendi.

YOĞUN KATILIM

Programa Çerkezköy Kaymakam Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, hayırsever Müjgan-Serkan Karagöz çifti, hayırsever Seval Çetin, okul müdürleri, engelli aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“ENGELLİLER GEREKLİ ÖNEMİ VERMELİYİZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın işaret dili ile okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını hayırsever Serkan Karagöz yaptı. Karagöz, engellilere ilçede pozitif ayrıcalık yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Serkan Karagöz, “İlçemiz özellikle Anadolu’dan göç alan bir bölge. Anadolu’da çok fazla akraba evliliği oluyor. Buradan katılımcılara ve değerli velilerimize sesleniyorum, gücümüzün yettiğince bunun önüne geçelim. Ayrıca, Çerkezköy’de engelli rampası eksikliğimiz var. Araçlar rampaların önüne park ederek bu geçişleri engelliyor. Bu konuda hassas olmalıyız. Çerkezköy’de 170 bin nüfus var fakat bugün 300 kişilik salonu doldurmakta güçlük çektik bu konu gerçekten bizi çok üzdü. Engellilere yeteri kadar önem verilmediğini görüyoruz.” dedi.
Karagöz’ün konuşmasının ardından Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenlerinden Ülkü Yıldırım da, günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı.

ÖZEL ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ

Konuşmaların ardından Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan Türkü Dinletisi ve Çayda Çıra halk oyunları gösterisi sahnelendi.

“DUYGU DOLU ANLAR”

Özel öğrencilerin gösterilerinin ardından engelli annesi olan İlksen Demir’in, kızı Sudenaz Demir’in hikayesini anlattı. Anne Demir, başından geçen bin bir türlü zorlukları anlatırken gözyaşlarına hakim olamazken, protokol mensupları ve tüm davetlilerde duygu dolu dakikalar yaşadı.

DEFİLE, KARDELEN GÖSTERİSİ VE ORATORYO İLE SONA ERDİ

Program Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin kullanılmaya eşyalardan yaptığı defile gösterisi, ‘Kardelen Gösterisi’ ve sahnelenen oratoryo gösterisi ile sona erdi.


 

Editör: TE Bilisim