Çerkezköy Bakış-Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Edirne'yi Keşfet Programı kapsamında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve 90 acente temsilcisi Edirne'ye geldi.


Etkinlikler kapsamında düzenlenen gala yemeğinde kentin yöresel yemekleri tanıtıldı. Belediye Başkanı Gürkan, programda yaptığı konuşmada, dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığına dikkati çekti.


Edirne'nin turizm potansiyelinin her geçen gün arttığına vurgu yapan Gürkan, şunları kaydetti: "Bu hedeflerimizi sizlerle birlikte başardık. Şimdi hep beraber ikinci aşamaya geçmek istiyoruz. Edirne'yi orta vadede 5 milyon, birkaç yıl içeresinde de 10 milyon turist hedefine taşımak istiyoruz.

Bu hedefi TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, yönetim kurulu üyeleri ve tüm acenteleri ile başaracağımızdan hiç kuşkumuz yok. Sizinle yürümek, mücadele etmek ve ortaya bir şekilde somut sonuçlar çıkarmak, gerçekten çok keyifli. Birlikte yürüdüğümüz bu yolun daha uzun yıllar sürmesini diliyorum."


TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ise salgının ardından turizm hareketliliğinin arttığını belirterek Edirne'ye katkı sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.


Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık da Edirne’nin tarım, ticaret, turizm ve öğrenci şehri olduğunu belirtti.AA

Editör: TE Bilisim