Çerkezköy Bakış-Dün sabah saatlerinde başlayan sağanak, aralıklarla kuvvetli olarak devam ediyor. Bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, yolda kalan araçlar itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

15 METRELİK ÇAM AĞACI DEVRİLDİ

Sağanak Edirne Belediyesinin bahçesindeki çam ağacının kökünden sökülmesine yol açtı. Yaklaşık 15 metre uzunluğundaki çam ağacı, yağış nedeniyle yola devrildi. Ekipler bölgede önlem alarak, ağacı yoldan kaldırdı. Ağacın kaldırılması işleminin sürdüğü 1 saat boyunca Mimar Sinan Caddesi trafiğe kapalı tutuldu. Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının 11 derece ölçüldüğü kentte, yağışlı havanın Perşembe gününe kadar aralıklarla devam edeceğinin öngörüldüğünü bildirdi.

NEHİRLERDEKİ SON DURUM

Bu arada, Tunca Nehri'nin debisindeki artış devam ediyor. DSİ verilerine göre nehrin debisi 237 metreküp/saniyeye çıktı. Nehrin Sarayiçi adasını çeviren iki koldan yayılması ise sürüyor. Adalet Kasrı, Balkan Şehitliği, Tavuk Ormanı, Tarihi Kırkpınar Er Meydanı'nın da bulunduğu Sarayiçi'nin tamamı sular altında, bölgedeki tarım arazilerinin bir kısmına da nehir suyu girdi. Köprü girişlerinin su ile dolması ve geçişlerde tehlike arz etmesi nedeniyle köprüler trafiğe kapalı tutuluyor.
Meriç Nehri'nde de debi yükselmesi kaydedilirken Uzunköprü ve Meriç ilçelerinden geçen Ergene Nehri'nin debisi de son verilere göre, 425 metreküp/saniye olarak ölçüldü.


EDİRNE-KIRKLARELİ YOLU TRAFİĞE KAPANDI

Edirne'de etkili olan sağanak nedeniyle Oğulpaşa Deresi'nin taşması sonucu Edirne-Kırklareli karayolu ulaşıma kapandı.

D-20 karayolunun geçtiği İskenderköy mevkisine güvenlik amacıyla şerit çeken ve dubalar koyarak yolu kapatan ekipler, Kırklareli'ye gidecek araçları Havsa ve Babaeski yoluna yönlendirdi.Bu arada, İskenderköy mevkisindeki ekili alanlar da taşkından zarar gördü.


DERE TAŞTI, KÖYÜ SU BASTI

Uzunköprü ilçesine bağlı Çakmak köyünde birkaç gündür devam eden sağanak nedeniyle köyden geçen derenin yatağından çıkması sonucu, bazı evlere su girdi. Köyde oturan vatandaşlar, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını güvenilir alanlara taşıdı.

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, kepçeler ve iş makineleriyle evlere su girmesini önlemek için kumdan setler yaptı. Köyde oturan Semiha Meriç, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yağışta derenin taştığını ve büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

Evin bahçesine suyun girmesi nedeniyle tavuklarının telef olduğunu anlatan Meriç, "Her yerden su geldi, çamur batak içinde kaldık, su içinde kaldık. Her yağmur da böyle oluyor. Tavuklarımız öldü, hayvanlarımız öldü, bu derenin yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Tuncay Önal ise köydeki derenin mutlaka temizlenmesi gerektiğini, aksi takdirde sürekli olarak bu sıkıntıların yaşanacağını belirtti.

Suların çekildiği bazı evlerin bahçelerinde ise temizlik çalışmaları başlatıldı.AA

Editör: TE Bilisim