Çerkezköy Bakış - Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ilçede belediyenin eğitime verdiği desteğin devam edeceğini belirtti.
“EĞİTİME ÇOK ÖNEM VERDİK”
2004 yılında belediye başkanı olarak göreve geldiğinde okullarda neredeyse 70-80 öğrencinin aynı sınıfta ders gördüğünü ifade eden Mandalı “Mehmet Elfide Erdegül İlköğretim Okulu, Kapaklı’nın girişinde Kapaklı Ortaokulu, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki ilkokulumuz ve Çok Programlı Lisemizden başka okulumuz yoktu. Bir geldikten sonra nüfus artışı ile beraber eğitime çok önem verdik” dedi.
“EN YAKIN ZAMANDA FAALİYETE GEÇECEK”
Göreve geldikleri günden bu yana, Kapaklı merkezde 350 kişilik anaokulu,  Yıldızkent Ortaokulu, Sanayiciler İlköğretim Okulu, Kapaklı Gazi İlköğretim Okulu, 3’te 2’si belediye tarafından karşılanan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu, Kapaklı Belediyesi Anaokulu ve Fatma-İrfan mandalı İlköğretim Okulu’nun yapıldığını ifade eden Mandalı “Gazi Ortaokulu da kütüphaneydi, orası da ortaokula çevrildi. Ticaret lisesi de en yakın zamanda faaliyete geçecek. Eğitim bizim olmazsa olmazlarımızdan. O yüzden biz Kapaklı’yı seviyoruz, eğitimi seviyoruz, biz Kapaklı’daki vatandaşlarımızı seviyoruz” dedi.
“OKUL VE DERSLİK İHTİYACI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”
Kapaklı’da 330 derslikte 16 bin 520 öğrenci ve 652 öğretmen ile eğitim öğretimin devam ettiğini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Artan nüfus ile birlikte Kapaklı’daki okul ve derslik ihtiyacı her geçen gün artıyor. Öğrencilerimizin daha iyi fiziki koşullarda eğitim alması hedefi ile her yıl ilçemizdeki okulların ihtiyaç duyduğu boya, bakım, onarım ve tadilat çalışmaları belediyemiz fen işleri müdürlüğünün imkanları dahilinde yürütülüyor. Belediyemiz kentimizdeki eğitim kurumlarının bahçe düzenlemelerinden oyun alanlarına, ağaçlandırma çalışmalarından asfalt ve parke taş zeminlere kadar tüm ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyor” dedi.
“ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”
Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da eğitim öğretime ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydeden Mandalı “Belediyemizin sınırlı imkanlarını zorlayarak çocuklarımızın başta eğitim olmak üzere sağlık ve barınma sorunu olmayan, her türlü tehlikeden korunmuş, üreten, özgüveni olan, sağlıklı iletişim kuran, gelişime açık, geçmişini unutmayan, geleceğe umutla bakan, aydınlık nesiller yetiştirmek için her türlü fedakarlığı göstermeye devam edeceğiz. Belediyemiz okullara verdiği fiziki desteğin yanı sıra projeksiyon cihazları ve bilgisayar hibeleri ile teknoloji yardımlarını da sürdürüyor. Eğitime, yani geleceğimiz olan çocuklarımıza yapılan yatırımlar her şeyden önemli” dedi.
“ÜNİVERSİTE İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR”
Bir tane lisenin 2016 eğitim programına ekleneceğini ifade eden Mandalı “Üniversitelerle ilgili hem vakıf doğrultusunda hem de Namık kemal Üniversitesi ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah o da en yakın zamanda sonuçlanacak” dedi.
Editör: TE Bilisim