ÇERKEZKÖY BAKIŞ - SBS sonuçlarının açıklanmasının ardından Çerkezköy’den dereceye giren isimler belli oldu.
SBS’DE 2 TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKTI
İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) sonuçları dün açıklandı. SBS’de 100 sorunun tamamına doğru cevap vererek 500 tam puan alan
Çerkezköy Anafen Dershanesi öğrencisi Kürşat Bakış ile Fen Bilimleri Dershanesi öğrencisi Yekta Kesim, Türkiye birinciliğini paylaştılar. Yekta Kesim, mutluluğunu dershane öğretmenleri ve ailesiyle paylaşırken Bakış ise fen lisesi okumayı hedeflediğini belirtti.
“HEDEFİM BAŞARIMI SÜRDÜREBİLMEK’’
Türkiye birinciliğinin mutluluğunu babası ile birlikte dershaneye gelerek öğretmenleri ile yaşayan Kesim, planlı bir şekilde çalıştığını belirterek, ‘’Önemli olan başarıyı kalıcı kılmak, bundan sonraki hedefim de bu başarımı sürdürmek. Ayrıca, bu mutluluğu yaşamama destek veren aileme ve tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum.’’ Dedi.
“SÜRPRİZSİZ GELEN GURURU YAŞIYORUZ’’
Kesim’in babası Erhan Kesim ise, sonucu gece yarısı 00.00’da öğrendiklerini aktararak, ‘’Oğlum sorumluluklarının bilincinde birisiydi. Bu nedenden dolayı, sonuç bizim için kesinlikle sürpriz olmadı.  Biz de sürprizsiz gelen bu gururu yaşıyoruz.’’ İfadesini kullandı.
OYP’DE ÇERKEZKÖY BİRİNCİSİ ELİF AKARSLAN OLDU
OYP puanında ise, 500 tam puan üzerinden 100 soruda 2 yanlış yaparak 496 puan alan Elif Akarslan Çerkezköy 1’inci oldu. Akarslan 6 ve 7’inci sınıfta ise 500 puan alarak Türkiye 1’inciliğine adını yazdırmıştı.
Editör: TE Bilisim