Çerkezköy Bakış - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ‘Tekli Eğitim’ hedefi ile Çerkezköy’de bakanlık tarafından yatırım programına alınan okulların yanı sıra hayırsever yatırımları ile beraber Çerkezköy yeni eğitim ve öğretim yılında ‘Tekli Eğitim’ hedefine ulaştı.
ARI GİBİ ÇALIŞTILAR
Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün özverili çalışmaları bu hedefe ulaşmada rol model oldu. Kaymakam Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş’ün teşvikleri ile Çerkezköy’deki hayırseverler okul yapımı için kolları sıvadılar ve deyim yerindeyse arı gibi çalıştılar. 
YENİ DERSLİKLER
2016 yılında 760 dersliğin olduğu Çerkezköy’de, 3 yıllık sürede ekstra 440 derslik daha eklendi. Bu dersliklerden ÇTSO Trakya Anadolu Lisesi, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu, Yusuf Şenel Ortaokulu, Şehit Erdem Uçar İmam Hatip Ortaokulu, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokulu, Azize Şahap Bozkurt Anaokulu ve Atatürk İlkokulu ek derslik katı yeni eğitim ve öğretim yılında kapılarını öğrencilerine açtı. Bunların yanı sıra 3 derslikli Fikri Güner Anaokulu, 8 derslikli Henateks Ortaokulu, 24 derslikli Veliköy OSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, 24 dersliklin Ambardere Anadolu Lisesi, 21 derslikli Veliköy İlkokulu, Kızılpınar Domuz Dere mevkisindeki 24 derslikli ilk ve ortaokul da bu eğitim öğretim yılı içerisinde tamamlanıp faaliyete girecek.  Ayrıca yine bakanlık yatırımı olan Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu ve Ambardere Eğitim Kampüsü 200 öğrencilik pansiyonunda çalışmaları son hızla devam ediyor.
TEŞEKKÜR ETTİLER
Derslik sayılarının artmasının yanı sıra Çerkezköy’de göreve geldiği günden bugüne eğitimde devrim yapan Kaymakam Aban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş, ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesi ile de takdir toplamışlar, proje İçişleri Bakanlığı tarafından da ödüle layık görülmüştü. Çerkezköy’deki öğrenciler ve veliler tekli eğitime geçilmesinin ardından, Kaymakam Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e teşekkür ettiler.


 

Editör: TE Bilisim