Çerkezköy Bakış - Tekli eğitime geçiş sürecinde büyük bir devrim yaşayan Çerkezköy’de devlet-hayırsever iş birliği ile bu eğitim ve öğretim yılında 7 okul ilk öğrencilerini ağırladı. Bu kapsamda Yusuf Şenel Ortaokulu, Azize Şahap Bozkurt Anaokulu ile Atatürk İlkokulu ilave katın açılışı için program düzenlendi. Bu 3 okulun açılışına Tekirdağ Milletvekili TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ile, çok sayıda kurum müdürü, siyasi, STK temsilcisi ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İLK AÇILIŞ YUSUF ŞENEL ORTAOKULU’NDA YAPILDI
İlk açılış programı Yusuf Şenel Ortaokulu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Açılış konuşmasını yapan hayırsever Yusuf Şenel, “Okulumuzun 2019-2020 eğitim yılında açılması için gayret ettik. Bu bölgenin en iyi okulu olsun diye uğraştık. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Okulun yapılışında sırf ben ne kadar talimatta versem, şunu da yapın desem de benimde arkamda güçlü bir ailem var. Ailemin eleştirilerini dikkate aldım ve en iyisini yaptık. Devlet büyüklerimize, idarecilerimize ve öğrencilerimize armağan olsun.”   

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ SAHNELENDİ
Hayırsever Şenel'in konuşmasının ardından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün halk oyunları ekibinin gösterisi sahnelendi.

“BİZLER İÇİN GURUR KAYNAĞI OLMUŞTUR”
Ardından Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan bir konuşma yaptı. Ulusan,  “2019-2020 eğitim öğretim yılı tüm eğitim camiasına hayırlı olsun. Tekirdağ'da 183 bin 500 öğrencimize eğitim hizmeti verilmekte. Yeni eğitim öğretimde tekli eğitime geçme hedefimize ulaşmak üzereyiz. 16’sı devlet 5’i hayırsever olmak üzere açılışları yapılmıştır. 200 öğrencilik pansiyon yapımızda devam etmektedir. 10 bin 864 öğretmenimizle olan gücümüzle çalışıyoruz. Müdürlüğümüz çalışmaları kapsamında fiziki eksikliklerin giderilmesi için çağın gerekliliklerine uygun şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geleceğin teminatı gençlerimizi özenle yetiştiriyoruz. Çerkezköy'deki ikili eğitimin tekli eğitime geçmesi bizler için gurur kaynağı olmuştur. Eğitim işi ekip işidir. Bunu Çerkezköy'de görüyoruz. Kaymakamımız ve İlçe Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Okulumuzun temelini attığımız günü dün gibi hatırlıyoruz.
Hayırseverimizin heyecanı bizi çok heyecanlandırdı. Şükranlarımı hem kendisine hem de ailesine arz ediyorum. Hayalleri olan meslek lisesi protokolünün de imzalanmasını temenni ediyorum.” dedi.

“BÖYLE BİR AÇILIŞTA OLMAK GURUR VERİCİ”
Böyle bir açılışa katıldığı için mutlu olduğunu belirten Tekirdağ Valisi Aziz yıldırım, “2019-2020 eğitim öğretim yılında böyle bir açılışta olmak gurur verici. Toplumsal barışın ve refahın kaynağı eğitimdir. Ülkelerin gelişimi nitelikli bir eğitimle olmaktadır. Ülkemizi muassır medeniyetlerin üzerine çıkaracak olan iyi eğitimli olanlardır. İnsanlar eğitimleriyle milli, manevi değerlerini de gelecek nesillere aktarırlar. İyi insan olmak ancak ve ancak iyi bir eğitimle olmaktadır. Çocuklarımızı iyi bir gelecek sunmak bizlerden geçmektedir. Bizlerde öğrencilerimize güzel eğitim yuvaları yapmaya gayret ediyoruz. Ülkemizi hedeflerini gerçekleştirecek olan siz kıymetli öğrencilerimizdir. Bu yüzden iyi eğitilmeli ve çok kitap okumalısınız. Eğitimin temeli ise ailede başlar. Burada ailelerimize büyük görev düşüyor. Öğretmenlerimiz öğrencilerimize bilim insanlarını sevdirmeli, okuyup araştırma yaptırtmalıdırlar. Yardımsever insanlarımıza, hayırseverlerimize bu bağlamda çok teşekkür ediyorum. Hayırseverliği peygamber efendimizde hadisinde belirtmiştir. Bu hadisi şerifin etkisiyle okul yaptırmak gelenek hale gelmiştir. Ceddimiz Osmanlı'da bu geleneği şanla sürdürmüştür. Allah sadaka-i cariyenizi kabul etsin. Hayırsever ailemize teşekkür ediyorum.” dedi. 

“VATAN VE MİLLET DUYGULARININ DA OLMASI GEREKİR”
“2019-2020 eğitim öğretim yılı çocuklarımıza, eğitim camiamıza ve velilerimize hayırlı olsun.” diyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Hem bina hem de derslik sayısında eğitim araç gereç sayısında farklılıklar olduğunu ifade etmek lazım. 319 bin derslik kazandırıldı. Öğretmen başına düşen öğrenci sayımızda da bir öğretmen başına 21 öğrenci, ortaöğretimde 21, mesleki eğitimde ise 19 öğrenci düşmekte. 19 milyon öğrencimize 1 milyonun üzerinde öğretmen var. Devletimiz yaptığı yatırımlar var ama bunlar tek başına yeterli değil. Hayırseverlerimizde bu eğitime destek vermekte. Eğitim öğretimde sadece fiziki altyapının kurulması yeterli değil. Bu konuda da önemli mesafeler kaydedilmiştir. İdeolojik eğitim veren düşüncenin yerine yeni anlayışlara ve yeni bilgilerin yer aldığı kitaplarla eğitimlerimiz verilmekte. Ayrıca öğrencilerimizin maddi imkansızlardan dolayı da burslarımız da verilmekte. Bununla beraber bu okullarda yetişen öğrencilerimizin vatan millet evladı olmak için tekniki ve mesleki bilgilerin yeterli olarak görmüyoruz. FETÖ okullarında iyi eğitimle yetişen öğrenciler vardı ama bunlar 15 Temmuz’da kendi meclisini bombalayan ve 251 vatandaşın şehit olmasına yol açan bir vasıftaydılar. İyi yetişmek bu yüzden yeterli değil. Vatan millet duygularının da olması gerekir. Her sınıfa akıllı tahtalar yerleştirdik. 1,5 milyon tablet dağıtıldı. Ders kitapları bedava olarak dağıtılmakta. Yetişme konusunda iyi bir altyapı hazırlandı. Değerler eğitimini de çocuklarımıza aktarıldığı takdirde geleceğe daha umutla bakacağız. Yusuf Şenel beyin gönül zenginliğinin örnek olmasını istiyorum. Derslik sayımız arttı büyük mesafeler alındı ama Şenel gibi hayırseverlerimizin yaptıkları binalarla önemli mesafeler kat edeceğiz.” dedi.

ATATÜRK İLKOKULU İLAVE KAT AÇILIŞI YAPILDI
Ardından TBMM Başkanı Şentop ve protokol üyeleri, Atatürk İlkokulu 3. kat ilavesinin açılış törenine katıldı. Yaptırdığı kat ilavesi ile 5 dersliğin eklendiği Atatürk İlkokulunun tekli eğitime geçmesini sağlayan hayırsever Rıdvan Karabulut, “57 seneden beri Büyükçekmece’de yaşıyorum Hacı Fahri Zümbül gibi hayırseverlerin adı biliniyor duyuluyor. Bizim okulumuzda da inşallah başarı gelecektir.
Bu okulun katını atmayı planladım. Yapılışında çok fazla gidip, gelemedim. Ama benim yerime sağ olsun Milli Eğitim Müdürümüz, Kaymakamımız çok ilgilendiler. Gece gündüz çalıştılar. Mutluyum, gururluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Çerkezköy'e hayırlı olsun.” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise yaptığı konuşmada hayırsever Karabulat’a teşekkür ederek, “Burada hayırsever Karabulut abimizin ilave kat açılışı için bulunuyoruz. Değerli ağabeyimize teşekkür ediyorum. Eğitim öğretim devletin en önemli görevlerinden birisi. Tekirdağ, ülkesine ekonomi sağlayan şehirlerden birisi. Ekonomisi iyi bir ilimiz. Genç nüfusu olan bir ülkeyiz. Bu gençlerimizi yetiştirmek zorundayız. 15 Temmuz'da yaşadıklarımız gösteriyor ki gençlerimiz vatanına milletine bağlı olmak zorunda.” ifadelerini kulandı. 

SIRALARA OTURDULAR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Atatürk İlkokulu‘ndaki açılışın ardından sınıfları gezdi. Burada Şentop, beraberindeki Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile birlikte sıralara oturarak öğrencilerle sohbet etti.    

   

“GEREKLİ ORTAMI SAĞLADIĞIMA İNANIYORUM”
Açılışlar Azize Şahap Bozkurt Anaokulu ile devam etti. TBMM Başkanı Şentop ve protokol üyelerinin katıldığı açılışta konuşan ve okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten hayısever Fatih Bozkurt, “Çocuklarımızın kaliteli bir eğitim almaları için gerekli ortamı sağladığıma inanıyorum. Beni her daim destekleyen annem, babam, eşime ve aileme teşekkür ederim. Bu okulun yapım hikayesinde başta sayın Kaymakamımız Atilla Selami Abban’a, Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş’e İnşaat Mühendisi Engin Baysak, Elektrik Mühendisi Devrim İnce’ye ve emeği geçen tüm ustalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH BU TÜR ESERLER ÖRNEK OLUR”
Bu tür dersliklerin, binaların artması gerektiğini ifade eden TBMM Başkanı Şentop, “Bu kıymetli eseri Azize Şahap Bozkurt Anaokulu’nu ilçemize kazandıran Fatih Bozkurt beyefendiye, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Geçen pazartesi 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı başladı. Öğretmen, öğrenci, velilerimize, milletimize yeni öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim öğretim işi Türkiye gibi ülkelerde genç nüfusun oransal olarak yüksek olduğu ülkelerde nispeten zor bir iş. Çok ciddi mesafeler kat ettik. Son 17 yıl içerisinde bütçeden milli eğitime ayrılan pay 7 buçuk milyardan, 114 milyara çıkartıldı. İlave olarak 312 bin derslik yapıldı, 632 bin öğretmen, eğitim öğretim kadrolarımıza katıldı. Devletimizin yapmış olduğu birçok yatırım var. Hayırseverlerimizin de birçok katkısı var. Çerkezköy o anlamda biraz şanslı. En çok yanılmıyorsam Çerkezköy ilçemizde hayırsever katkısı var. İnsan öldükten sonra amel defteri kapanır diyor Peygamber Efendimiz ama üç kişinin amel defteri kapanmaz, onun defterinde sevaplar, hayırlar yazılmaya devam eder. O üç kişi; birisi kendisinin ilminden istifade edilen ilim sahibi kişi, ikincisi kendisini hayırla dua ile yad edecek hayırlı evlatlar geride bırakan kişi, üçüncüsü ise sadakayı cariye, bir hayır ama süreklilik arz eden hayırlar. Bunları geride bırakırsa bir insan, o eseler yaşadıkça sevaplar devam eder. Bu okulumuz da öyle bir eser. Herkes için hayırlı olsun. Bu tür hayırseverlerin sayısının artmasını temenni ediyorum. Daha çok binaya, daha çok dersliğe ihtiyacı var Tekirdağ’ın. İnşallah bu tür eserler örnek olur.” dedi.


 

Editör: TE Bilisim