Çerkezköy Bakış - İlçede, 2016-2017 eğitim öğretim yılı 1.dönem sonu karne töreni Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde düzenlendi. Spor Salonunda düzenlenen karne törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

TAVSİYELERDE BULUNDU

Eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamladıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, öğrencilere tatili iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Gümüş, “Tatilde bol bol kitap okuyun, film seyredin. Ama bir yandan da dersleri es geçmeyin. Özellikle 12.sınıf öğrencilerini ikinci dönem zorlu bir süreç bekliyor. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hepinize ailelerinizle beraber mutlu sağlıklı güzel vakitler geçirdiğiniz bir tatil temenni ediyorum” diye konuştu.

“EĞİTİME YAPILAN YARDIM, YATIRIMLARIN EN KUTSALIDIR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün açılış konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban bir konuşma gerçekleştirdi. Öğrencilerle olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Kaymakam Abban, tüm öğrencileri tebrik etti. Okula ve eğitime katkıda bulunan hayırseverlere de teşekkür eden Abban, “Eğitime yapılan yardım, yatırımların en kutsalıdır.” dedi. Öğrencilere ara tatilde bol bol kitap okumalarını öneren Abban, sağlıklı ve huzurlu bir tatil temennisinde bulundu.



HAYIRSEVERLERE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından 2016-2017 eğitim öğretim yılında okula katkıda bulunan hayırseverlere plaket takdim edildi. Yurt Turizm sahibi Mehmet Salih Yılmaz, Efe Optik sahibi Salim Tomaş, Yekeler İnşaat sahibi Nurettin Yekeler, Optimed Hastanesi adına Op. Dr. Recep Çalışkan, Osli Yapı adına Mehmet Karabulut ve Metin Coşkun ile Trakya Okul Kıyafetleri Derneği’ne desteklerinden dolayı verilen plaketleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban takdim etti.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

24 Kasım Öğretmenler Günü kompozisyon yarışmasında Çerkezköy birincisi Tekirdağ üçüncüsü olan okul öğrencilerinden Ebru Acaroğlu ve Siyer-i Nebi Yarışmasında Çerkezköy birincisi Tekirdağ ikincisi olan okul öğrencilerinden Nuray Öztürk’e ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından verildi.
Liselerarası düzenlenen Kız Voleybol ve Erkek Basketbol müsabakalarında ilçede birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencilerine ödüllerini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz takdim etti. Çerkezköy’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kros Koşularında Genç Erkeklerde birinci olan Nahep Nakib’e ödülünü ise Okul Aile Birliği Başkanı Naciye Biber verdi.
Pakize Narin Anadolu lisesinde 2016-2017 eğitim öğretim yılı 1. dönem sonunda her sınıf grubunda birinci olan öğrencilere ödüllerini Okul Müdürü Veysel Doğruyol verdi. 9.sınıflardan Mısra Kalkan,10.sınıflardan Betül Uzun, 11.sınıflardan Semanur Şimşek,12. sınıflardan ise Şevval Yılmaz sınıf gruplarında 1. dönemde en başarılı öğrenciler olarak ödüllerini aldılar.



PRAG’DA SAHNE ALACAKLAR

Ödül töreninin ardından sahneye halk oyunları ekibi çıktı. Nisan ayının ilk haftasında Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde düzenlenecek Uluslararası Folklor Festivalinde ilçemizi ve ülkemizi temsil edecek olan Pakize Narin Anadolu Lisesi Zeybek Halk Oyunları Ekibi gösterisini sundu.
2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde bin 806 öğretmenin görev yaptığı Çerkezköy’de, 2 bin 910 anaokulu,11 bin 4 ilkokul, 9 bin 304 ortaokul, 8 bin 927 lise ile özel okullarda okuyan bin 605 öğrenci olmak üzere 33 bin 750 öğrenci karne aldı.Öğrenciler 16 gün tatili yapacak ve 2. dönemin ders zili 6 Şubat günü tekrar çalacak.
Editör: TE Bilisim