Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, geçtiğimiz hafta itibariyle fırıncılara bildirilen kararla 200 gram ekmeğin 2 TL’ye satıldığını ifade etti.
Bozdağ, “Çerkezköy’de ekmek tarifesi ile ilgili fırıncı arkadaşlarımızın piyasada yükselen fiyatlarla ilgili talebi oldu. Biz de bu talepler ile ilgili il bazında çalışma yaparak fiyat tespitimizi yaptık. Ekmek fiyatı yine 2 TL. Ama gramajı düşürdük. Niçin gramajı düşürdük? Hem bölgemiz işçi bölgesi olduğu için hem de israfı önlemek için böyle bir uygulama yaptık. Bizim vatandaşlarımız israf konusunda hassas davranmıyor. Her çöp bidonunun yanında ekmek torbası asılı. Özellikle geniş ailelerde israf daha çok oluyor. Bu israfı önlemek için fiyatı sabit tutup gramajı 230 gramdan 200 grama düşürdük.  Mülki amirlere, belediyelere bilgi vererek satışlarımız başlamıştır. Allah halkımızın da, esnafımızın da yardımcısı olsun. İnanın bu sıra fiyatlarda gereğinden fazla dalgalanma var. Ama yapacak bir şey yok. Ülke bizim.” dedi.  

SİMİDİN DE HEM FİYATI HEM DE GRAMAJI ARTTI

Simit fiyatlarında da değişikliğe gidildiğini ifade eden Bozdağ, daha önce 90 gram simidin 2 TL’ye satıldığını, tarife değişikliğinden sonra simidin gramajının arttırılarak 100 gram simidin 2,5 TL’ye satışa sunulduğunu söyleyerek, “Simit fiyatları çay fiyatlarıyla emsal gider genel anlamda. Bizim fiyatlarımızın hepsi il bazındadır. Yani 11 ilçede fiyatlar aynı devam eder.” dedi.

Editör: TE Bilisim