Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin geçtiğimiz ekim ayında aldığı kararla ekmeğin fiyatı 2 TL olarak kalırken, gramajı 230 gramdan 200 grama düşürülmüştü. Ancak una gelen zamlar nedeniyle ilçede bulunan bazı fırıncılar ekmeği 2 TL, 2,25 TL ve 2,5 TL’den satmaya başladı.

“BİZE BİR TALEP GELMEDİ”

Ekmek fiyatlarındaki belirsizlik vatandaşların tepkisine neden olurken, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bozdağ yaptığı açıklamada, “Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nde 27 Ekim’de yapmış olduğumuz toplantıda 200 gram ekmek 2 TL, 100 gram simit 2,5 TL olarak karar almışız. O tarihten bu yana bize bir talep gelmedi. Gelseydi de ret ederdik, kabul edemezdik. Onun için şu an ekmek fiyatları ile ilgili hiçbir bilgimiz yok. Bu konuda yaptırım gücümüz de yok. Müdahale şansımız da yok. Bize talep edilen bir fiyat da yok. Etselerdi de kabul edemezdik. Çünkü takriben 1-1,5 ay önce bir fiyat tarifesi almışız ama bir gerçek de var piyasalardaki doların dalgalanmasından dolayı esnafımızın önemli bir şekilde sıkıntıları var. Ama bakanlığımızın almış, yapmış çalışmalar içinde ofislerdeki buğdayların fırınlara vermeyi düşünüyorlar. Bakanlığın böyle bir çalışması var. Fakat yeterli mi? yeterli olduğunu da düşünmüyorum. Ama inşallah bu piyasalardaki bu hareketlilik biraz sakinleşirse esnafımız adına, vatandaşımız adına güzel sonuçlar olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“BİZ ESNAFIN YANINDA DURURUZ”

İlçede bulunan fırınların ekmeği farklı fiyatlara satmasına yönelik bir denetim yapılacak mı sorusuna da yanıt veren Bozdağ, “Bizim o konuda bir yaptırım gücümüz yok. Denetimler bize at değil. Biz esnafın yanında dururuz. Çünkü üyemiz de. Bir de bizim aşağı yukarı 15 tane fırınımız var. Onun dışında Kapaklı ve Çerkezköy’de 85 civarında fırın var. Büyük çoğunluğu bizde kayıtlı değil” dedi.   

“DÜN ALDIĞIMIZ UNU BUGÜN AYNI FİYATA ALAMIYORUZ”

İlçedeki bazı fırıncılar, un fiyatlarının çok yükseldiğini ve maliyetin çok artığını belirterek, “Poşetten tutun da un fiyatına, oduna her şeye zam geldi. Dün aldığımız unu bugün aynı fiyata alamıyoruz. O yüzden maliyeti karşılamak ve işyerimi açık tutabilmek için fiyatlara zam yapıldı.” dediler.

Editör: TE Bilisim