Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi işbirliği ile başlanan Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi çalışmaları sürüyor.

Proje kapsamında Osmanlı camisi meydana dahil edildi. Meydanın çevresine gölgelikler için direkler dikildi. Meydanın ışıklandırma çalışmaları da tamamlandı. Üstyapının yanı sıra peyzaj çalışmaları da devam ediyor.

Çerkezköy Belediyesi ve yüklenici firmada görevli çalışanlar, hava sıcaklığının 35 derece olduğu ilçede, kavurucu sıcağa rağmen, meydanın vatandaşların kullanımına biran önce açılması için yoğun mesai harcıyor.

“YETİŞTİRMEK İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ”

Peyzaj Sorumlusu İbrahim Akın, “Biz burada yaklaşık 100 kişilik bir ekibiz. Bir kısmımız bitkilendirme, bir kısmımız ise taş işi ile ilgileniyor. Yetiştirmemiz gereken bir tarih var o tarihe yetiştirmek için aralıksız çalışıyoruz. Arkadaşlarımız sıcağa hiç aldırış etmeden çok çalışıyorlar. Hepimiz bir an önce bitirmek için çalışıyoruz.” dedi.

Yenilenen Cumhuriyet Meydanı ve Meydan ile Altıyol Kavşağı arasında kalan bölümün 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine kadar tamamen kullanıma açılması planlanıyor.

Editör: TE Bilisim