Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, telefon dolandırıcılığına yönelik düzenlenen seminerde banka çalışanlarına uyarılarda bulunuldu. Seminerde konuşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Komiser Mehmet Demir, “Telaşlı şekilde ATM’lerde davranışlar sergileyen, uzun süre banka önünde telefonla konuşan ve para çekmek isteyenlerin işlemlerini yavaşlatmakta fayda var. Şüphelenilen bir durumda mutlaka işlem yarıda bırakılıp 155 Polis İmdat aranmalıdır.” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde çalışan bankacılara dolandırıcılık ile ilgili eğitim verildi.
POLİSEVİ’NDE DEVAM ETTİ
Önceki gün Polisevi’nde ilk olarak Müftülük ve mahalle muhtarlarına yönelik yapılan dolandırıcılık ile ilgili seminerin ardından akşam da banka çalışanlarına yönelikte seminer programı düzenlendi.
“İŞLEMLERİ YAVAŞLATIN”
 Asayiş Büro Amiri Komiser Mehmet Demir, günümüzde sıkça rastlanan ve son zamanlarda iyice yaygın hale gelen telefonda dolandırıcılık ile ilgili banka çalışanlarına uyarıda bulunarak, “Banka önünde telaşlı şekilde telefonda uzun uzun konuşan, ATM önünde telefon ile uzun süreli konuşarak para çeken veya durumunda şüphelendiğiniz kişilerin işlemlerini yavaşlatarak durumu 155 Polis İmdat hattına ihbar etmeniz gerekir.” dedi.
EN SIK KULLANDIKLARI YÖNTEMLER
Dolandırıcıların telefonda en sık kullandığı yöntemleri de anlatan Demir, “Kendilerini polis, asker, savcı gibi sahte unvanlarla tanıtan dolandırıcılar, telefonla aradıkları şahıslara; terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından banka hesabının boşaltılacağı, terör örgütü veya suç şebekesi tarafından telefon hattının kullanıldığı, bir olayda suçlu olarak isminin geçtiği, hesaplarındaki paraların çekilerek devlet güvencesi altına alınacağı, şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla soruşturma başlatıldığı, gizli operasyon yürütüldüğü, deşifre edilmesi durumunda gözaltına alınacağı, ikamette bulunan altın ve ziynet eşyalarının hırsızlık olayında ele geçen eşyalar arasında olduğundan bahisle bir poşet veya çanta içerisine konularak belirtilen yere bırakılması gerektiği, banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığı öğrenildiğinden, banka hesabındaki paranın güvence altına alınması için verilecek hesap numarasına paranın aktarılması gerektiği, operasyon bitimi parayı iade edecekleri gibi söylemlerde bulunabilirler.” dedi.

Editör: TE Bilisim