Çerkezköy Bakış - Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şubesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda dernek üyesi Down Sendromlu Gizem İmer’in hayalini gerçekleştirdi.

DİLEK KAVANOZUNDAN ÇIKAN NOT

Dernek üyeleri gerçekleştirmek istedikleri hayallerini yazarak dernek binasında bulunan dilek kavanozuna attı. Birbirinden ilginç hayallerin olduğu dilek kavanozunda dernek üyesi Gizem İmer’in hayali ise ilçe kaymakamı Murat Duru’nun eşi ile tanışmak ve onu evinde ziyaret etmekti. TSD Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, Gizem İmer’in hayalini gerçekleştirmek için Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru’nun eşi Elif Duru ile iletişime geçti. Gizem’in hayalini gerçekleşmesine katkı sunan Elif Duru, Gizem İmer’i evinde misafir etti. Gizem’e Kocaçınar ve dernek üyeleri de eşlik etti. 

PASTA KESİLDİ

Ziyarete Duru, Gizem ve beraberindekilerle yakından ilgilendi. Engelliler Haftası dolayısıyla pasta kesilirken, Gizem’in mutluğu görülmeye değerdi.

“HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMALIYIZ”

Ziyarette ayrıca Gizem ve beraberindekilere hediyeler takdim eden Elif Duru, “Engelliler Haftası dolayısı çok özel ve çok güzel misafirlerimizi ağırladık. Hepimiz birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan onlara her daim sahip çıkmalı, empati ve sevgiyle yaklaşarak hayatlarını kolaylaştırmalıyız.  Toplum içinde hep beraber yaşadığımız engelli bireylerin sadece özel gün ve haftalar içinde değil, her daim hatırlanmaları, ilgiyle, sevgiyle kucaklanmaları dileğiyle Engelliler Haftasını kutluyorum.  Çerkezköy Sakatlar Derneği Başkanı Gülnur Kocaçınar’a özel ve güzel çocuklarımızı bizimle buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

“GİZEM’İN HAYALİ BİZİM ÇOK DİKKATİMİZİ ÇEKTİ”

TSD Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar da misafirperverliğinden dolayı Elif Duru’ya teşekkür ederek, “Bir yıl boyunca çocuklarımız etkinliklere gelirken ara sıra sohbet ettiğimizde hayallerini soruyorduk. Kimisi bize hayallerini söylemeye çekinmiş kimisi annelerinin aracılığı ile yazdırmış bir hayal kavanozu yaptık onlar için. Herkes onun içine hayallerini yazdı. Kayda değer hayaller vardı. Tabii çok uçuk hayaller de vardı. Fakat Gizem’in hayali bizim çok dikkatimizi çekti. Gerçekleşemeyecek de bir şey değildi. Elif hanımın evini görmek istiyormuş. Elif hanım ile konuşurken Gizem’in hayalinden bahsettim. Elif hanım teklifimizi çok anlayışıyla, sevgiyle karşıladı. Çok mutlu olacağını söyledi ve  Gizem’in vakit geçirme hayalini gerçekleştirdik. Elif Hanım’a ve Kaymakam beye çok teşekkür ediyorum” dedi.
Mutluluğu gözlerinden okunan Gizem ise Duru’ya teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim