Çerkezköy Bakış - İrmet Hospital Hastanesi’nde dünyaya gelen prematüre bebekler ve aileleri, hastane tarafından 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Dünyada ve Türkiye’de tüm gebeliklerin yüzde 10’unun erken doğumla sonuçlandığını kaydeden Yenidoğan Uzmanı Uzm. Dr. Hülya Halis “Bebekler erken doğum sonrası ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmaktadırlar. Bu nedenle ‘erken doğanlar yenidoğan hekiminin elindeyse kazanır’ diyoruz. Biz İrmet ailesi olarak güçlü bir ekiple bu miniklerin yanındayız” dedi.

“ONLAR BİZİM MİNİK KAHRAMANLARIMIZ”

Hastanenin seminer salonunda düzenlenen etkinliğe Yenidoğan Uzmanı Uzm. Dr. Hülya Halis, yeni doğan servisi görevlileri ile hastanede doğan prematüre bebekler ve aileleri katıldı. Etkinlikte konuşan Dr. Hülya Halis, “Onlar bizim hayata tutunmaya çalışan minik kahramanlarımız, zamanından önce doğan ancak anne karnındaki sıcaklığa ihtiyaç duyan bebeklerimiz” dedi.

“MİNİKLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Dünyada ve Türkiye’de tüm gebeliklerin yüzde 10’unun erken doğumla sonuçlandığını kaydeden Halis “Bebekler erken doğum sonrası ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmaktadırlar. Bu nedenle ‘erken doğanlar yenidoğan hekiminin elindeyse kazanır’ diyoruz. Biz İrmet ailesi olarak güçlü bir ekiple bu miniklerin yanındayız” diye konuştu.

FARKINDALIK AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GÜN

Halis, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nün, erken doğan bebeklerin mümkün olduğu kadar yenidoğan hekimlerin elinde doğması konusunda farkındalığı sağlamak adına önemli bir gün olduğunu kaydetti.

PASTA KESTİLER

Yenidoğan Uzmanı Uzm. Dr. Hülya Halis konuşmasının ardından prematüre bebekler ve aileleri ile birlikte pasta kesti. Pasta kesiminin ardından program kokteyl ile devam etti.
Editör: TE Bilisim