Çerkezköy Bakış - Bir dönem Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı olarak görev yapan Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay eski Komutanı Hasan Nevzat Taşdeler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÇERKEZKÖY’DE GÖREV YAPMIŞTI

Tümgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy’deki 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı görevi sonrasında 2015 Yılı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla tümgeneralliğe terfi ettirilmişti. Hasan Nevzat Taşdeler,  Harp Akademileri Kurmay Başkanlığı görevi öncesinde Azerbaycan Büyükelçiliği Askeri Ataşesi olarak görev yapmıştı.

ORG. TAŞDELER’İN KARDEŞİYDİ

Tümgeneral Taşdeler, Ergenekon davasında müebbet hapis cezası alan Org. Nusret Taşdeler’in kardeşiydi. Org. Nusret Taşdeler, 1970 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun olurken, kardeşi Hasan Nevzat Taşdeler ise 1986’da Harp Okulu’nu bitirdi. Taşdeler kardeşlerden Nusret topçu, Hasan Nevzat ise füze okulundan mezun oldu. Ağabey Taşdeler, 2009 yılında orgeneralliğe terfi etti ve sırasıyla Harp Akademileri Komutanlığı, Ege Ordu Komutanlığı ve son olarak YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevine atandı. İnternet Andıcı soruşturmasında tutuklandı ve dosya Ergenekon davasıyla birleştirildi. 2013’te İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müebbet hapse çarptırıldı. Nevzat Taşdeler ise ağabeyi tutukluyken YAŞ kararıyla tuğgeneralliğe terfi etti. 2015’te tümgeneral rütbesi alan Taşdeler, Harp Akademileri Kurmay Başkanı oldu. Org. Nusret Taşdeler, 2014 yılı Mart ayında tahliye edilmişti.
Editör: TE Bilisim