Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, kooperatif kefaleti ile Halk Bankası’ndan kredi kullanan esnaf ve sanatkarların kooperatif alacağı gecikmiş borçlarını ödeyebilmeleri için yapılandırma yapılacağını söyledi. Yaztepe “Kooperatif kefaleti ile kredi kullanan esnaf ve sanatkarlarımızın geciken kredi borçlarını 29 Temmuz 2016 tarihine kadar yapılandırmalarını bekliyoruz” dedi.

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Bakanlar Kurulu’nun 06.05.2016 tarih ve 29703 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kredi borçlarının ertelenmesine dair kararı sonrasında kooperatif kefaleti ile Halk Bankası’ndan kredi kullanan esnaf ve sanatkarların kooperatif alacağı gecikmiş borçlarını ödeyebilmeleri için 29 Haziran tarihinden itibaren yeni bir düzenleme yapılmasına karar verildiğini söyledi.

24 AYA KADAR YAPILANDIRMA YAPILACAK

31 Mart 2016 tarihinden önce (bu tarih dahil) kredi borcu kooperatif takibine intikale eden kişilerin 29 Temmuz 2016 tarihine kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde kooperatif takibindeki asıl alacak tutarlarına hiçbir gecikme faizi yapılmadan ana para borcunun (defaten) tahsil edileceğini söyleyen Yaztepe “Borcunu defaten ödemeyenler için 12 aya kadar yüzde 0,8 faizli, 24 aya kadar yüzde 12 oranında yıllık faizli aylık ödemeleri yapılandırma yapılacaktır” dedi.

SON GÜN 29 TEMMUZ

31 Mart tarihinden sonraki kredi borçlarının yapılandırma kapsamı dışında tutulacağını dile getiren Yaztepe “Yapılandırma dahilindeki taksitlendirmelerde iki taksit üst üste ödenmediğinde yapılandırma iptal edilerek yapılandırma kapsamı dışındaki mevcut geçerli uygulamaya devam edilecektir. Kooperatif kefaleti ile kredi kullanan esnaf ve sanatkarlarımızın geciken kredi borçlarını 29 Temmuz 2016 tarihine kadar yapılandırmalarını bekliyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim