Çerkezköy Bakış - Kapaklı’da yaşayan 25 yaşında doğuştan zihinsel engelli Esra Eroğlu, uzun zamandır istediği gelinlik giyme hayalini doğum gününde hayırsever Latife Canlı ve hayırsever arkadaşları tarafından gerçekleştirildi.

Kardeşler Düğün Salonunda düzenlenen bu özel gecede Esra’yı, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Beyazay Derneği Şube Başkanı Adnan Şahin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Kapaklıspor Başkanı Cengiz Vural, Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Nuran Yeşil, siyasiler, STK temsilcileri, iş adamları, Esra Eroğlu’nun akrabaları da yalnız bırakmadı.

Pasta kesimi, ilk dans ve düğüne dair her şeyin yapıldığı “Esra için mutluluğa engel yok” gecesinde Esra,  duygu dolu anlar yaşadı.

Esra’nın annesi Güler Eroğlu’nun kızı için yazdığı şiir duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Şiiri dinlerken duygulanan Esra ve onu seven yakınları göz yaşlarına hakim olamadı. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte Esra, hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

“SENİ SEVİYORUZ KARDEŞİM”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin yaptuğı konuşmada, “Bu güzel kardeşimizi gelinlikler içinde görmek onun hayalini gerçekleştirmek için her türlü desteği veririz. Ben kardeşime ömür boyu mutluluklar diliyorum. Sağlık diliyorum, daha güzel günlerde beraber eğleneceğiz. Seni seviyoruz kardeşim. Saflık bu işte duyguları tertemiz. İyi ki varsın canım benim herkes seni çok seviyor. Mutlu yıllar diliyorum.” diye konuştu.

“EVLATTAN DAHA DEĞERLİ HİÇBİR SERVET YOKTUR”

Gecede Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Nuran Yeşil de konuşma gerçekleştirerek, “Benim de engelli bir yeğenim var. Öncelikle hayatta her şeyden önemli olanın sağlık olduğunu bir kez daha anlamamız gerekiyor. Ablam ve eniştemin yıllardan beri neler yaşadığını çok iyi bildiğim için sizleri bu anlamda kutlamak istiyorum. Rabbim size sabır versin. Eli öpülesi anne ve babalarsınız. Bu etkinliği düzenlediği için Adnan Şahin’e ve hayırseverlere teşekkür ediyorum. İyi ki gelmişim. Dünyada evlattan daha kıymetli hiçbir şey yoktur. Sağlıklı evlattan huzurlu evlattan başka hiçbir servet yoktur” dedi.

Davetlilere söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla unutulmaz bir gece yaşatan sanatçılar Sami Aksu ve Aysun Aslan’a günün anısına plaket takdim edildi.

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik ise yaptığı konuşmada “Biz Türk milleti olarak hayrı ve hayırda yarışmayı seven bir milletiz. Biz özel insanlara özel ilgi göstermeyi, onların yanında olmayı seven bir milletiz. Bugün Esra kardeşimizin hayalini gerçekleştirmek adına yapılmış olan organizasyonda emeği geçen önce Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanımız Adnan Şahin’e ve bizleri buraya davet edip bu organizasyonda bizleri de görmek isteyen Esra kardeşimize ve emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten özel bir gece ve özel insanların olduğu bir gece bu. Böyle gecelerde insan ayrı bir duygu yüklü oluyor ve ben özellikle böyle bir gecede sizlerle birlikte olduğum için, bu özel anı sizlerle paylaştığım için çok mutluyum” dedi.

Editör: TE Bilisim