Özel İrmet Hospital Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Körmutlu, genital estetik girişimler hakkında açıklama yaptı.

ŞİKAYETLER ARTIYOR

Bayanların özellikle çoklu doğumlardan sonra oluşan vajinal bölgede gevşeme ve dış genital bölgede şekil bozukluğu şikayetlerinin arttığını kaydeden Körmutlu, “Mahremiyet olgusu da dikkate alındığında bayanların bu şikayetlerini ifade etmesi oldukça zordur. Bu konuyla ilgili yapılacak estetik operasyonlar ile ilgili bilgileri de aynı doğrultuda sınırlı olmaktadır” dedi.

PLASTİK CERRAHİ DOKTORUNA BAŞVURABİLİRLER


Hastaların genital bölgesinde doğuştan veya sonradan kazanılmış şekil bozuklukları gevşeme şikayetleri olması durumunda uzman plastik cerrahi doktoruna başvurabileceğini kaydeden Körmutlu “Vajinal  daraltma (Vaginal tightening)  ve labioplasti operasyonları genital estetik operasyonlarının en sık gerçekleştirilenleridir. Vajinal daraltma operasyonu sonrası hastalara en az 6 hafta cinsel ilişki önerilmemektedir. Hastaların yatış süreleri oldukça kısa olup günlük hayatlarına erken dönebilmektedirler.  Labioplasti amelyatları genital bölge dış kısımlarının küçültülmesi simetrik hale getirilmesi işlemi olup lokal anestezi altında gerçekleşmektedir hastalar aynı gün taburcu olmaktadır. Bu hastalara da 6 hafta kadar cinsel ilişki önerilmez. Doğuştan gelen dış bozukluklar için gelen genç kızlarımıza ve menopoz sonrası bayanlara da labioplasti operasyonu  güvenle uygulanabilmektedir. Ameliyat dışı uygulamalarda özel tasarlanmış lazer cihazları ile vajinal daraltma ve renk açma(Bleaching) işlemleri mevcuttur” bilgisini verdi.
Editör: TE Bilisim