14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası Kapaklı’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Açılış programında konuşan Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Hz. Muhammed’in doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm olduğunu, Allah inancının unutulduğunu, insanlığın korkunç ve karanlık bir duruma düştüğünü, dünyanın yaşanmaz hale geldiğini ifade ederek, Hz. Muhammed’in doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç olduğunu kaydetti.

14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası Kapaklı’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

HAYIRLI VE MÜBAREK BİR BAŞLANGIÇ


Etkinlikler önceki gün saat 10.00’da İlçe Müftülüğünde düzenlenen açılış programıyla başladı. Programda konuşan Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Hz. Muhammed’in doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm olduğunu, Allah inancının unutulduğunu, insanlığın korkunç ve karanlık bir duruma düştüğünü, dünyanın yaşanmaz hale geldiğini ifade etti. Aktaş, Hz. Muhammed’in doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç olduğunu kaydetti.

KİTAP HEDİYE ETTİ


Açılış programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkan Vekili Yılmaz Saç, Siyasi Parti İlçe Başkanları, İlçe Tarım Müdürü Pasin Akbulut, İlçede görev yapan din görevlileri katıldı. Açılış programının ardından İlçe Müftüsü İsa Aktaş ve beraberindekiler Kaymakam Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Kaymakam Gürbüz’e “Peygamberimizin Hayatı” isimli kitap hediye etti. Müftü Aktaş ve beraberindekiler, ilçedeki resmi kurumlar, daire amirleri ve ilçe esnafını da ziyaret etti.



YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİ KATILDI


Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Fatih Camii’nde icra edilen konferansın ardından önceki gün de 20:30-23:00 saatleri arasında Keleşler Halı Saha’da konferans düzenlendi. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Siyasi Parti İlçe Başkanları, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Belediye Meclis Üyeleri, Din Görevlileri ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ramazan Tahiroğlu katıldı.

PLAKET TAKDİM ETTİ


Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü İsa Aktaş’ın açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Ramazan Tahiroğlu “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” konulu konferans verdi. Konferansın sonunda Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Ramazan Tahiroğlu’na günün anısına plaket takdim etti. Program “ Hayal Et”  isimli grubun semazen gösterisiyle devam etti.

BUGÜN DE KONFERANS VERİLECEK


Kapaklı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bugün de konferans düzenlenecek. Hz.Peygamberin (S.A.V.) örnekliği" konulu konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Kemal Yıldız katılacak. Hacı Talip Sivrioğlu Camii Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan konferans saat 14.30’da başlayacak. Hacı Talip Sivrioğlu Camii Konferans Salonu’nda 19 Nisan Salı günü düzenlenecek olan konferansa da konuşmacı olarak Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş katılacak. Saat 14.30’da başlayacak olan konferansta sünnetin önemi anlatılacak.
Editör: TE Bilisim