Necmiye ve Halil Karaca çifti, hayır yapmak için dairelerini bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine ilçede yaşayan öğretmen Erdem Çağman’a, Çağman’dan hayırsever Serkan Karagöz’e ulaştı. Ardından da gönüllere dokunan bağış gerçekleşti.
Çift,  Saray Kaymakamı Adem Ünal, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Marmara Bölge Müdürü Ferhat Özgen ve Serkan Karagöz’ün de katılımıyla dairelerini vakıfa bağışladı.

“TSK GÜÇLENDİRME VAKFINDAN BAHSETTİM”

Karagöz, yaptığı açıklamada, “Saray’dan Necmiye-Halil Karaca çifti bir hayır yapmaya karar verdiklerinde Saray’da öğretmenlik yapan Erdem Çağman Bey’e ulaşıp böyle bir hayır yapmak istedikleri söylemiş. Erdem Çağman’da ‘Bu isleri en iyi Çerkezköy’den Serkan Karagöz bilir.’ demiş. Bana ulaştılar. Ben de Saray’a giderek bu gönlü güzel insanlarla görüştüm ve kendilerine TSK Güçlendirme Vakfından bahsettim. Ülkemizin savunma sanayisinde ne kader güçlü olduğunu, böyle bir hayır yaptığında 82 milyonun hayır duasını alacağını, askerimiz, devletimiz, savunma sanayimiz varsa bizler varız diye konuştuk. Ve milyonluk dairelerini Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına bağışlamaya karar verdiler.” dedi.

“ARKADAN GELEN GENÇLERE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ”

Bağış kararının ardından İstanbul’dan TSK Güçlendire Vakfı Marmara Bölge Müdürü Ferhat Özgen’i Saray’a davet etiklerini belirten Karaöz, “Hep birlikte Saray Kaymakamımız Adem Ünal Beyi ziyaret ettik. O da bize her konuda yardımcı oldu. Bütün emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu arada Halil amcanın ve eşinin milyonluk daire bağışının “Aramızda mı kalsın yoksa basını da bilgilendirmemi ister misiniz?” diye sorduğumuzda “Biz bunu Allah Rızası için yapıyoruz kimselere hava atmak için yapmıyoruz. Ancak bizler iyi niyetli insanlar olarak devletimize, milletimize hayır yapmak isteyen insanlara örnek olmak istiyoruz. Arkadan gelen gençlere örnek olmak istiyoruz “ dedi. 

İkisi de öylesine mutluydular ki bunu kelimelerle anlatmamız mümkün değil.” ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim