Çerkezköy Bakış -M.Akif ALDOĞAN-Uğur ARSLAN-Emrah ÇOĞALAN Olay, ÇOSB 1. Sokak üzerinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında meydana geldi. Fabrikanın bahçesindeki tank yapılan asit dolumu sırasında yarıldı.  Bunun üzerine tanktaki yaklaşık 250 litre asit çevreye yayıldı. Bu sırada tankın yakınında olan bazı işçilerin vücudunda asit nedeniyle yanıklar oluştu. Bazı işçiler ise asitin çevreye yaydığı ağır kokudan etkilendi.
Yaşanan bu olayın ardından Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ile sağlık ekipleri alarm verdi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, üzerine kimyasal maddeye dayanıklı özel kıyafet giyen sağlık ekipleri tarafından 9 işçi Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşanan olay nedeniyle hastaneni KBRN bölümünün çevresi güvenlik şeridi ile kapatıldı ve özel kıyafetli ekipler dışında kimsenin bu bölüme girmesine izin verilmedi. Olayı duyan işçilerin yakınları da hastaneye gelerek bilgi almaya çalıştı.
 

ÇOSB’DEN AÇIKLAMA

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, yaşanan olayla ilgili yazlı bir açıklama yaptı. Açıklama şu ifadelere yer verildi: 19 Ekim 2017 tarihinde saat 18.06 sularında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir tekstil işletmesinde, asit tankının dolumu esnasında, asit tankının yarılması sebebiyle tankın içindeki asit çevreye yayılmıştır. Asitin çevreye yayılması esnasında 3 fabrika çalışanının vücudunda yanıklar oluşmuştur. Bu 3 kişi hastaneye kaldırılmış olup, tedavileri devam etmektedir. Olayın ilk yaşandığı andan itibaren Bölge Müdürlüğümüze ait İtfaiye ekipleri tarafından gerekli müdahale yapılarak, olay kontrol altına alınmıştır. Konuya ilişkin olarak gerek Bölge Müdürlüğümüz ve gerekse firma yetkilileri tarafından tatbikat yapılmaktadır.
 

7 HASTANIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Yaşanan olay nedeniyle Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kırmız alarm verilirken, ihtiyaç duyulan doktorlarda hemen göreve çağrıldı. Hastaların sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Başhekim Ömer Kays Ünal, 2 hastanın vücudunda yanıklar olduğunu belirterek, “Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana gelen KBRN olayı sonucu, 112 ekibi hastanemize 9 hasta getirmiştir. Hastalarımız KBRN ünitesinde yıkama işlemleri yapıldıktan sonra acil servisimizde bu hastalar için ayrılmış bir alanda tedavilerine başlandı. 2 hastamızın vücudunda bulunan yanıklar sebebiyle Çorlu Devlet Hastane’sinde yanık ünitesine sevk edildi. Diğer 7 hastamızın genel durumu iyi. Hastanemizde yatarak tedavilerine devam edilecektir.”dedi.
 

KAYMAKAM YÜZER BİLGİ ALDI

Yaşanan olayın ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ve Kapaklı Emniyet Müdürü Ekrem Çiçek olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. İtfaiye ekipleri de asidin yayıldığı alanı köpükle temizledi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
 

ÖĞE İŞÇİLERİ HASTANEDE ZİYARET ETTİ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, olayı duyar duymaz hemen Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gitti. Hastanede tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Öğe, onlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve doktorlardan sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

 

Editör: TE Bilisim