Çerkezköy Bakış - Yılda iki kez gerçekleştirilen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Müşterek Komite Toplantısı, gezi amacıyla gidilen Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki Katre Islant Hotel’de gerçekleşti. Toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve komite üyeleri katıldı. 

Toplantıda, 2021 yılında yüksek performans sağlayan meslek komitelerinin 4, 6, 7 ve 8, meslek komitelerinin olduğu bildirilirken, meslek komitelerinin 2022 yılı görüş ve önerileri alındı.
Burada komite üyeleri, inşaat sektöründeki fiyat artışları, kalifiye eleman sıkıntısına vurgu yapıldı. Ayrıca sanayi sektörünün hızla büyümesiyle birlikte üretim tesisi sıkıntıları yaşandığını bildiren meslek komitesi üyeleri, pandemi sürecinde yaşadıkları sorunlara da değindiler.
Müşterek Komite üyeleri, en büyük sıkıntılarının başında vasıflı ve vasıfsız personel eksikliği olduğunu belirterek, bu konunun çözümü için destek istediler. Üyeler, meslek liselerinin önemine de vurgu yaparak, staj yapan birçok öğrencinin kendi branşlarında çalışmak istemediğini ve yaşanan eleman sıkıntısının fabrikaları sıkıntıya soktuğunu paylaştılar.
 

Editör: TE Bilisim