Çerkezköy Bakış - Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Yusuf Hayri, Özel Çerkezköy Uğur Okulları Lise Müdürü Kadir Reis Zenginal, Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin başlangıcında Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu Müdürü Tuğba Zenginal kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

“DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”


Katılımcılara hoş geldiniz diyerek söze başlayan Zenginal,“ Çağ açıp, çağ kapatan İstanbul’un fethi ile dünya tarihini değiştiren, Osmanlı beyliğini İmparatorluğa dönüştüren, sadece siyasi, askeri bir deha ve zafer kazanan komutan olarak değil, bilimin, sanatın, ilmin, değişim ve yeniliğin öncüsü olan, İstanbul gibi fethi Peygamber Efendimizin Hadis’i Şerif’i ile müjdelenen bir mertebenin sahibi olan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, O kahraman komutanın bütün askerlerini rahmet ve minnetle anıyorum. Uğur Okulları olarak düzenlediğimiz mektup yarışması ile İstanbul’un fethinin 565. yılında İstanbul Fatihi, büyük komutan Fatih Sultan Mehmet’i rahmet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz. Programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Fatihe Mektup Yarışması’na katılan, dereceye giren öğrencilerimizi ailelerini öğretmenlerini ve okul müdürlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

YOĞUN ALKIŞ ALDI


Zenginal’ın konuşmasının ardından ‘Hünkara Vefa’ adlı kum sanatı videosu gösterimi yapıldı. Ardından okul öğrencilerinden Nesrin Başoğlu ‘Fetih Marşı’ adlı şiiri okudu. Programın devamında ise öğrenciler tarafından hazırlanan Oratoryo gösterisi sergilendi. Büyük beğeni toplayan gösteriler katılımcılardan yoğun alkış aldı.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ


Yapılan ‘Fatih’e Mektup’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada birinci olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencisi Hilal Aydın’a ödülü Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz tarafından verildi. Yarışmada ikinci olan Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sena Aksoy’a ödülü Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri tarafından takdim edildi. Yarışmada üçüncü olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencisi Nisanur Taşkıran’a ise ödülünü Özel Çerkezköy Uğur Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal verdi.

Editör: TE Bilisim