Çerkezköy Bakış - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" etkinliği kapsamında Çerkezköy’de fidan dikim töreni düzenlendi.

Ambardere mevkisinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Ormanında düzenlenen törene, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Kaymakam Adayı İsa Bertan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, Çerkezköy Orman İşletme Şefi Tevfik Can Bakal, kamu kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlik kapsamında katılımcılar 550 adet fıstık çamı dikti. Etkinlikte ayrıca Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediye paketleri dağıtıldı.

“AMACIMIZ ORMANLIK HALE GETİRMEK”

Etkinlikte konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “Amacımız burayı tamamen ormanlık hale getirmek. Orman Bakanlığımızın koordinesinde Türkiye’mizin her tarafında her yıl 11 Kasım’da saat 11:11’de fidan dikiliyor. Biz de ilçemizde böyle bir faaliyeti gerçekleştirmiş olduk. Gelecek nesillerimize güzel bir ormanlık alan bırakmak istiyoruz. Çerkezköy’ümüzde de bu organizasyonu en güzel şekilde yapmış olduk. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Şunu diliyoruz, inşallah bu diktiğimiz fidanların altında yetiştikten sonra gölgesinde hep beraber yine buluşur bir çay içeriz” dedi.  

Editör: TE Bilisim