Kapaklı’da 1994-1999 dönemi Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Kıbrıs Gazisi Enver Özel, Kapaklı Kaymakamlığı’nın gazilere yaptığı nakdi yardımla gaziler arasında ayrımcılık yaptığını söyledi. Özel, yapılan bu yardımla gazilerin ‘varlıklı gazi-varlıksız gazi’ şeklinde ayrıma tabi tutulduğunu savunarak “Bizler yapılan yardımın peşinde değiliz. Devletimiz gazilik ünvanı ile bizleri şereflendirdi. Sadece ayrımcılık yapılmasını kabul edemiyoruz” dedi.

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından bazı gazilere nakdi yardım yapıldı.

AYRIMCILIK YAPILIYOR


Kapaklı’da 1994-1999 dönemi Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Kıbrıs Gazisi Enver Özel, Kapaklı Kaymakamlığı’nın gazilere yaptığı nakdi
yardımla gaziler arasında ayrımcılık yaptığını söyledi.

“ÇERKEZKÖY KAYMAKAMLIĞI AYRIMCILIK YAPMIYOR”


Gazilere Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından da belli zamanlarda yardım yapıldığını kaydeden Enver Özel “Çerkezköy Kaymakamlığı yardım yaparken tüm gazilere yardım yapıyor. Gaziler arasında bir ayrım yapmıyor. Ancak Kapaklı Kaymakamlığı yaptığı son nakdi yardımla gaziler arasında ayrım yapmıştır” diye konuştu.

“RENCİDE OLUYORUZ”


Enver Özel, gazilerin bu şekilde rencide olduğunu belirterek “Bizler savaş meydanında varlıklı gazi-varlıksız gazi olarak bulunmadık. Şimdi ise varlıklı gazi-varlıksız gazi olarak ayrıma tabi tutuluyoruz.” dedi.

“YARDIM PEŞİNDE DEĞİLİZ”


Devletin gazileri her yerde onurlandığını söyleyen Özel “Bizler yapılan yardımın peşinde değiliz. Devletimiz gazilik ünvanı ile bizleri şereflendiriyor. Bize karşı her hangi bir ayrım yapmıyor. Ancak Kapaklı’da devlet adına hareket eden Kapaklı Kaymakamı M.Ali Gürbüz bu ayrımla bizleri rencide etti. Kaymakamın bu tavrını kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

“ORTAK KARAR ALINMIŞTI”


Enver Özel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın Gazilere yardım nedeniyle Kapaklı Kaymakamı M.Ali Gürbüz’e teşekkür ettiğini hatırlatarak “Yardım tüm gazilere yapılmadı ki! Hangi gaziler adına teşekkür ediyor? Kapaklı’da daha önceki dönemde de gazilere yardım yapılmıştı. Bazı gazilerin yardım alamaması üzerine gaziler olarak bir araya geldik. Hasan Hüseyin Yarlıgan da bu toplantıda bulunuyordu. Yardım alınacaksa tüm gazilerin alması gerektiğini kararlaştırmıştık.” diye konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”


Özel, Kapaklı ve Çerkezköy’de olduğu gibi yurt genelinde Çanakkale Zaferi’nin 101.yıl dönümünün kutlanacağını hatırlatarak şunları söyledi: “Çanakkale Savaşı’nda canını seve seve veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm ülke insanımızın da 18 Mart Şehitleri Anma gününü kutluyorum”
Editör: TE Bilisim