Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve dernek üyeleri, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül ile birlikte Ankara ve Eskişehir gezisine katıldı.  Ankara’da Anıtkabir başta olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulunan gaziler, Ankara ziyaretlerinin ardından Eskişehir’e geçti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve dernek üyeleri, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül ile birlikte Ankara ve Eskişehir gezisine katıldı.

GENEL BAŞKANLARI ZİYARET ETTİLER


Çerkezköy Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüs ile Pazar akşamı Çerkezköy’den yola çıkan kafile, pazartesi günü Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu. Mustafa Zümbül ve gazilerle birlikte Ankara’da Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan’ı ziyaret eden Hasan Hüseyin Yarlıgan, genel başkana plaket takdim etti.  Ankara’da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Merkezi’ni de ziyaret eden kafile, dernek genel başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan ile bir araya geldi. Hasan Hüseyin Yarlıgan, genel başkan Mehmet Şükrü Tandoğan’a da plaket takdim etti.

ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTILAR


Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Gazi Mustafa Kemal’in naşının bulunduğu Anıtkabir’i de ziyaret etti. Anıtkabir’deki Atatürk mozolesine çelenk sunan Yarlıgan, Anıtkabir ziyaretçi defterine de şunları yazdı: “Atam Ulu Önderimiz. Mübadelenin 96.yılında huzurundayız. Kayıp vatan tünelinin hatıraları olan atalarımız varlığımızı devam ettirmek üzere Anadolu’nun bağrına yerleştiler. Büyük mücadeleniz ve bize yeni bir hayat sunan zaferleriniz nedeniyle size
minnettarız. Sizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun atam. Ne mutlu Türk’üm diyene”

ESKİŞEHİR’DE KONAKLADILAR


Ankara’da Türk Hava Kurumu’nun müzesini de ziyaret eden kafile Ankara gezisinin ardından Eskişehir’e geçti. Eskişehir’de Türk Hava Kurumu’nun tesislerinde konaklayan kafile gezinin ikinci gününde de Eskişehir Odunpazarı Evleri, Mumya Müzesi ve Akvaryum’u ziyaret etti. Kafile Eskişehir’de bulunan Türk Hava Kurumu’nun İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde planör uçaklarla yapılan eğitim çalışmalarını da izleme imkanı buldu. Gün boyu süren gezinin ardından 32 kişilik kafile akşam Çerkezköy’e hareket etti.
Editör: TE Bilisim