EYLÜL AYINDA YIKILMIŞTI

Pınarça Deresi’nin taşmasına sebep olduğu gerekçesiyle Çerkezköy Belediyesi’nin talebi üzerine, taşkının önlenmesi amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Hükümet Caddesi ile Şehit Teğmen Akın Akın Caddesini birbirine bağlayan Hasan Uğurlu Köprüsü, yenisinin yapılması için geçtiğimiz Eylül ayında yıkılmıştı.

GEÇİÇİ ÇÖZÜM

DSİ, dere yatağındaki genişletme çalışmasını tamamlamasının ardından, yıkılan köprünün yerine yenisini yapacak olan Büyükşehir Belediyesi görevi devraldı. Ardından yolun geçici olarak trafiğe açılması için zemine tabla eklendi ve üzerine asfalt serilerek ulaşıma açıldı.
Yaklaşık 4 aydır İstasyon ve Fatih Mahallesine gitmek için güzergahlarını uzatan sürücüler geçici çözümle ise rahatladı. Ancak bazı sürücüler, geçici köprünün girişindeki çukurlara tepki gösterdi.

İNCELEDİ

Dün sabah köprünün bulunduğu alanı inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bir tabla ile uzun süredir trafiğe kapalı olan köprüyü geçici olarak yeniden trafiğe açtıklarını söyledi.

4 ŞERİT OLACAK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, bu çalışma ile Pınarça Deresi’nin taşkın ihtimalinin en aza ineceğini ve köprünün yeni düzenin 4 şeritli olacağını söyledi.
Editör: TE Bilisim