Çerkezköy Bakış -Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) arasında imzalanan “Eğitim ve Öğretim İş birliği Protokolü” çerçevesinde Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2. Sınıf öğrencileri teorik ve uygulama dersleri ile işyeri uygulamalı eğitimlerini ÇOSB Bölge Müdürlüğü İtfaiyesinde yapıyorlar.

3 AYLIK EĞİTİM

Protokol çerçevesinde yaklaşık 3 ay pratik eğitim alan öğrenciler, tam motivasyonla eğitimlerini tamamlıyorlar. Konu ile ilgili konuşan ÇOSB İtfaiyesi yetkilileri; “Öğrenciler bu eğitimlerle, mezun olduktan sonra, çalışacakları kuruma hızlı adaptasyon sağlayabilmektedirler. Ayrıca öğrencilik dönemindeki, teorik derslerin uygulamalı tekrarını da yapmış oluyorlar” ifadelerini kullandı.

NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğretim Görevlileri ve ÇOSB İtfaiyesi yetkilileri tarafından sınavlara da tabi tutulan öğrencilerin performansı ise göz dolduruyor. Öğrenciler, birçok zorlu sınavı da başarıyla tamamladı.

ANLATILAN KONULAR

3 ay süren eğitimlerde öğrencilere anlatılan konu başlıkları şu şekilde: “İtfaiye iş bilinci, İtfaiye personeli çalışma emniyet tedbirleri, Kişisel koruyucu kıyafet kullanımı, Araç gereç kullanımı, Merdivenli aracı kullanma teknikleri, Yangın müdahale malzemelerinin kullanımı, Trafik kazası müdahale ve kaza kırım teknikleri, Psikolojik etkenler, Olay mahallinde fiziki performansın arttırılması, Helikopter emniyet ve kaza kırım çalışmaları, Kimyasal döküntü, sızıntıda emniyet ve müdahale teknikleri.”

Editör: TE Bilisim