Çerkezköy Bakış - İlçe ve il bazında girdiği resim yarışmalarında dereceye girerek hem ailesini hem de öğretmenlerini gururlandıran geleceğin ressam adayı Berfu Canseven, eğitim gördüğü okulda öğretmenlerinin de desteği ile ilk kişisel serginin açtı. 40 resimden oluşan sergisini gezen Kaymakam Murat Duru, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Berfu’yu ve onu yetiştiren öğretmenlerine teşekkür etti.
Derslerindeki başarısının yanı sıra sanatsal başarısı ile de ön plana çıkan Berfu’nun hayali ise başarılı bir ressam olabilmek.

“RESİM YAPMAYI ÇOK SEVİYORUM”

Berfu Canseven, “Resim yapmayı çok seviyorum. Küçük yaştan itibaren resim yapıyorum. Resim yapmayı çok sevdiğim için birçok resim yarışmasına katılıyorum. İl ve ilçede yapılan resim yarışmalarında birincilik, ikincilik, üçüncülük derecelerim var. Okulumu çok seviyorum” dedi.

BİZİ GURURLANDIRDI”

Berfu’nun sınıf öğretmeni olan Alper Tunga Şahin, “Öğrencim Berfu ile bu yıl üçüncü yılımız. Birinci sınıftan itibaren resim yeteneğinin farkına varıp eserler yaptığını gözlemledim. Öğrencimiz aynı zamanda akademik olarak oldukça başarılı. Resim yeteneğini keşfettikten sonra çalışmalarındaki hayal gücünü görünce bunu destekleyecek şekilde bazı yaklaşımlar sergiledik. Bunları eserlerine çok güzel yansıttı. Teknik bir eğitime gerek kalmadan hayal gücüyle resmetmesini teşvik ettik. Sonunda da böyle güzel başarılar geldi. Bizi gururlandırdı. Bu okulumuzda açtığımız sergi bir ilk ilkokul düzeyinde.  Bir ilkokul öğrencisinin kişisel resim sergisini açarak ona güzel bir hatıra, hayatına güzel bir değer katmak istedik. Okulumuz da bu yönde çok ciddi destek sağlayan, öğrencilerin bu gelişimlerini destekleyen bir okul. Bu açıdan çok mutluyum kendisinin öğretmeni olduğum için. Hem davranışlar noktasında kişilik olarak, akademik olarak örnek bir öğrenci kendisi. Sanat yönünün de güçlü olması bizi çok gururlandırıyor. Tabii aynı zamanda müzik yeteneği de var. Gelecekte müzik yeteneğini de sergileyebileceğimiz bir şekilde önünüze çıkmış olabileceğiz inşallah. Öğrencimin başarılarının devamını diliyorum. Onun bize daha birçok gurur yaşatacağına eminim.” dedi.

ÖĞRENCİMİZİN BAŞARISINI TEBRİK EDİYORUM”

Çerkezköy Yunus Emre İlkokulu Müdürü Kemal Bulut da, “Okulumuz yeni bir okul olmasına rağmen birçok konuda hızlı bir şekilde eğitim öğretimi üst koşullara taşıyan bir okul oldu. Okulumuzda özellikle akademik başarının dışında öğrencilerimizin sanatsal, ahlaksal değerlerini önemsiyoruz. Berfu da bu noktada ön plana çıkan öğrencilerimizden biri oldu. Hemen hemen okulumuzda düzenlenen bütün resim yarışmalarının birincisi tabiri caizse. Bu eserleri sınıf öğretmenimizle birlikte toplardık. Bir sergi düzenlemek istedik öğrencimizle alakalı.  Bu serginin devamı Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü’nün salonunda da olacak. Bunun sözünü resim sergimize katılan İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan da vermiş oldu. Öğrencilerimizin bu tür sanatsal yönlerinin gelişmesi ile alakalı çalışmalara okulumuzda devam edeceğiz. Ben öğrencimizin başarısını tebrik ediyorum. Öğrencimiz akademik başarı anlamında da okulda yapılan yarışmalarda da genel de okul birincisi oluyor” dedi.

Editör: TE Bilisim