Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de 2011 yılından bu yana voleybol branşında gençleri yetiştiren Atatürk Spor Kulübü çalışmalarına devam ediyor.

LİSANSLI SPORCUSU FABRİKASI

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Çerkezköy Atatürk Spor Kulübü Voleybol Takımı Antrenörü Metin Demirbağ, “Kulübümüz 2011 yılında kurulmuş Çerkezköy civarına ve Çerkezköy içerisinde bulunan gençlerimize, çocuklarımıza voleybol alanında uzmanlaşmış antrenörler eşliğinde voleybol eğitimi vermektedir. Eğitim alan sporcularımız, öğrencilerimiz, kulübümüzün belirli kategorilerinde müsabakalara çıkmakta ve bu müsabakalarda ilçemizi en iyi şekilde temsil etmektedir. Esnaf ağabeylerimizin katkıları ile kurulmuş olan kulübümüzde şuan itibarıyla halihazırda 761 tane lisanslı, 253 tane de faal lisanslı sporcuya sahibiz ve ilin en çok faal lisansı olan spor kulübüyüz. 2021-2022 sezonunda kulübümüz 19 branşta, 19 kategoride müsabakalara katılmış bunun içerisinde bölgesellik, genç kızlar, yıldızlar, küçük kızlar, erkekler kategorilerinde ve hala hazırda devam eden müsabakalarımız ve branşlarımız mevcut.  9 -16 Haziran 2022 tarihinde Mersin'de yapılacak olan mide erkekler şampiyonasına katılacak kulübümüz, yetişen bu sporcular ile ilimizi temsil edecekler. Kulübümüz birçok turnuvada dereceler elde etmiştir.” dedi.

KAYITLAR SÜRÜYOR

Antrenmanların ve yeni kayıtların sürdüğünü belirten Demirbağ, “Bu sene biz pandemiden sonra ilçemizde ve ilçemizin etrafındaki diğer ilçelerde bulunan sporculara hizmet etmeye başladık ve büyük bir katılımımız var. Çok şükür velilerimiz ve öğrencilerimiz bu çalışma temposuna, çalışma sistemine uyum sağladılar. Tabii bunun yanında eksiklerimizde var yok değil. En büyük eksiğimiz, ilçemizde çalışılabilecek salonların sayısının az olması. Bu anlamda elimizdeki salonların ilçemizdeki salondan artırılması yaklaşık 45 bin genç nüfusa sahip olan bu ilçenin, bu potansiyelini salon sporlarında da aktif bir şekilde değerlendireceğini düşünüyorum.

“SPOR YAPMAK İSTEYEN TÜM ÇOCUKLARIMIZI, GENÇLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

“Bizler şuanda kulüpte 4 tane antrenör olarak çalışıyoruz.” diyen Demirbağ, “Bu antrenörlerimizin üçü bayan, diğeri de ben. Antrenörlerimiz kendi branşlarında en iyelerinden. Dünya şampiyonu olmuş antrenörümüz var. Sacide Öktem hocamız liseler arası dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmiş ve dünya şampiyonu olmuş bir hocamız. Defalarca milli takımda oynamış. Bunun yanında Banu hocamız Çerkezköy'ün 1 Lig'de olduğu dönemde o takımında oynadı. Beden eğitimi öğretmenliği yapıyor diğer antrenörümüz de yine bizim elimizde sporcu kardeşimiz. O da çok yetenekli ve bölgesel takımımıza da bizimle beraber oynayan bir antrenör arkadaşımız. Yine kadromuza katılacak, yaz döneminde de antrenörlerimiz olacak. Yazın kurslarımız iki etapta devam edecek. Birinci kursumuz Pakize Narin Anadolu Lisesi'nde yapacağız. 2 kursumuzu da yine bu Gençlik Spor’a bağlı Kapalı Spor Salonunda gerçekleştireceğiz. Bu kurslarımıza biz ilçemizde bulunan voleybol oynamak isteyen, spor yapmak isteyen tüm çocuklarımızı. gençlerimizi bekliyoruz. Yaş sınırımız 6 ile 18 arasında. Kulubümüze talep oldukça fazla ve bu bizde büyük memnuniyet yaşatıyor. Geleceğin voleybolcularını yetiştirmek bizlere çok mutlu ediyor. İlçede spora ve sporcuya destek olan esnaf ağabeylerimize, sponsor olan firmalarımıza bu anlamda bize destek veren sayın velilerimize ve bizimle çalışmayı tercih eden sevgili çocuklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu bağlamda bütün gençleri kulübümüze katılmaya davet ediyorum. Birçok kulüpte Çerkezköy Atatürk Spor Kulübünden yetişen voleybolcu gençlerimiz var. Bu bizim en büyük gurur kaynağımız. Sporcular, velilerimiz telefon numaralarımızla bize ulaşabilirler. Instagram adresimiz var bu Instagram adresinden bize ulaşabilirler 0505 546 52 15 numarası ile bize ulaşabilirler. Haftanın 7 günü biz salondayız. Haftanın tamamını yaş grupları ve seviyelere göre ayırdık. Yaz döneminde yoğun bir çalışmamız olacak ve geleceğinin voleybolcuları yine kulübümüzden çıkacak” dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONU ANTRENÖR

Kulübün bir diğer antrenörü Sacide Öktem, yoğun bir tempoda antrenmanların sürdüğünü söyledi. 26 yaşındaki genç antrenör, 2007 yılından bu yana voleybol ile iç içe olduğunu ifade etti.  Öktem, “2007 senesinde voleybola Manisa'da başladım. 2 yıl Manisa'da voleybol oynadıktan sonra 2010 yılında milli takım seçmelerine katılarak milli takıma seçildim. 2010 yılında Ankara'da Türkiye Voleybol Federasyonu Spor Lisesi'nde hem eğitim hayatımı tamamladım hem de 2012 senesinde ülkemizi dünya şampiyonasına temsil ederek dünya üçüncülüğü derecesi elde ettim. 2014 yılında liseyi bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü kazandım ve üniversite eğitimimi orada tamamladım. Liseden başlayarak 2012 yılından 2019 yılına kadar çeşitli liglerde forma tecrübesi kazandım ve maçlara çıktım. 2019 senesinde yaşadığım bir sakatlık sonucu voleybola ara vermek zorunda kaldım. Aynı zamanda o zaman üniversite de okuyordum. Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü mezunuyum. Hacettepe Üniversitesi'ni fakülte ve bölüm birincisi olarak bitirdikten sonra Kapaklı'ya öğretmen olarak atamam gerçekleşti. Buraya geldikten sonra geçen yıl Haziran ayında Atatürk Spor Kulübü antrenörü olan Metin Demirbağ hocamızla tanışarak geçen yıl bu kulüpte yer almaya başladım. 1 yıldır da buradayım ve gerçekten çok güzel bir sezon geçirdik. Yavaş yavaş da sezonun sonuna geliyoruz artık. Yaz dönemi antrenmanlarımız başlayacak. Bu sezon hem kızlarda hem erkeklerde güzel başarılar elde ettik, elde etmeye de devam edeceğiz. Zaten bizim en büyük hedeflerimizden birisi sporcu yetiştirmek ve onların hayatına dokunabilmek. Bunu gerçekleştirebilmek için de haftanın 7 günü çalışıyoruz. 6-18 yaş arasındaki kız ve erkek sporcularımızla birlikte bu yoldan beraber ilerlemeye devam edeceğiz. Şu anda elimizde var olan sporcularımızı geliştirmek ve voleybola başlamak isteyen sporcularımızı da kulübümüze davet ediyoruz. Çerkezköy'de olan en köklü, en yerleşik çalışma düzeni ve disiplini açısından örnek gösterilebilecek tecrübeli antrenörlerimizle birlikte bu yolda biz var olmaya devam edeceğiz. Bizim aramıza katılmak isteyen 6-18 yaş arasındaki kız ve erkek öğrencilerimizi de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.” ifadelerini kullandı.

ECE, MELİKE VE BENGİSU’NUN HEDEFİ MİLİ TAKIM

Sporcu Ece İdil Yılmaz, iki yıldır voleybol oynadığını belirterek, en büyük hedefinin mili takıma seçilmek olduğunu ifade etti. 1 yıldır voleybol oynadığını belirten Melike Durmaz ise, ilk defa burada voleybola başladığını ve hem eğitim hem de spor yaşantısını bir arada sürdürdüğünü söyledi. Bengisu Sarıca da Kasım ayında voleybola başlandığı ve bu sporu çok sevdiğini söyledi. Melike ve Bengisu da en büyük hedeflerinin milli formayı giymek olduğunu ifade etti.


 

Editör: TE Bilisim