Çerkezköy Bakış - Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Trakya Kalkınma Ajansı 2014 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında yürütülen ‘Gelecek Sanatla Buluşuyor’ projesinin kapanışı yapıldı.
“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in de katıldığı törene Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler Tören açılış konuşmalarıyla başladı. Törende konuşma yapan Genel Sekreter Şahin, dezavantajlı kesimlerde yer alan çocuklar ve gençlerin geleceğe kazandırılması konusunda Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğinin devam edeceğine vurgu yaptı. Tören öğrencilerin tiyatro ve müzik gösterileriyle devam etti.
273 BİN TL’YE MAL OLDU
Hayrabolu ilk ve orta öğretimde eğitim gören çocuk ve gençlerin yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek, sanat alanında yetenekli öğrencilere çevredeki Güzel Sanatlar Liseleri ve Konservatuar sınavlarına yönelik eğitim vermek, ilçedeki sosyal-kültürel yaşam eksikliğini gidermeye katkı sağlamak, özellikle dezavantajlı gruptaki çocuk ve gençlerin toplulukla birlikte hareket etme yeteneği geliştirmesini sağlamak amacıyla yürütülen proje dokuz ayda tamamlandı.  Proje kapsamında Öğretmen Evi toplantı salonu düzenlendi ve özellikle dezavantajlı gruptaki gençlerin ve çocukların toplulukla birlikte hareket etme yeteneğini geliştirmesi sağlandı. Toplam bütçesi 273 bin 524 TL olan projenin yüzde 90’ı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.
Editör: TE Bilisim