Kapaklı’dan 57. Alay Yürüyüşüne katılacak olan 4 kişi Cumartesi günü saat 13.00’da Kapaklı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen uğurlama programının ardından dualarla yola çıktı. 2 kişi yaya olarak yola çıkarken, Melikşah Özen ve Burak Karaman ise Çanakkale Savaşı’na cepheye giderken ne çektiklerini ve kendi cenaze namazlarını kılan ecdadımızın duygularını az da olsa tadabilmek için Gelibolu’ya at sırtında gitmek için yola çıktı. Yaya ve atlı grup Kapaklı’dan dualarla uğurlandı.

Kapaklı’dan 57. Alay Yürüyüşüne katılacak olan 4 kişi Cumartesi günü saat 13.00’da Kapaklı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen uğurlama programının ardından dualarla yola çıktı.

“BU VATANI BİZE EMANET ETTİLER”


Düzenlenen programda konuşan Kapaklı Belediyesi danışmanı Veli Çeken, Çanakkale Savaşı’nın Türkiye ve dünya tarihinde çok önemli bir zafer olduğunu ifade ederek “Çanakkale Savaşı’nda yaklaşık 240 bin şehit verdik. Çanakkale, tüm dünyaya örnek olan bir bağımsızlık mücadelesidir. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere her bir neferin bu savaşın kazanılmasında emeği var. Onlar, kanlarını ve canlarını vererek bu vatanı bize emanet ettiler” dedi.

“EN ÖNDE YER ALDILAR”


Mustafa Kemal’in önderliğindeki Türk ordusunun inançla, azimle, namus bildiği bayrak, vatan ve millet için düşmana karşı koyduğunu dile getiren Çeken “Tekirdağ’da konuşlanan 57. Alay, savaşa katılmak için Tekirdağ’dan yola çıkarak tarihi Gelibolu Yarımadası’na ulaştı, en önde yer aldı. Atatürk ‘Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’ sözünü 57. Alay için söyledi. 57. Alay’da 628 asker, sabah sanki kendi cenaze namazlarını kılar gibi namaz kılıp ölüme gittiler” dedi.

“AMACIMIZ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK”


Bunların unutulmaması, insanların bunu anlaması ve bunların gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden Çeken “Biz 5 yıldır Tekirdağ’dan yola çıkarak Gelibolu’ya gidiyoruz. Amacımız Çanakkale Savaşı’nı ve zaferi anlatarak bunu gelecek nesillere aktarmak” dedi.

“KAPAKLI’DAN 4 KİŞİ KATILACAK”


57. Alay Yürüyüşü Komitesi’nin 5 günlük yürüyüşün ardından 18 Mart günü Gelibolu Şehitliği’nde düzenlenecek olan devlet törenine katılacağını ifade eden Çeken yürüyüşe Kapaklı’dan Elmas Tarcan, Kamil Urucu, Melikşah Özen ve Burak Karaman’ın katılacağını dile getirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yürüyüşe katılacak olanlara bayrak takdimi yapıldı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Baksel Öztürk ve Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın tarafından yürüyüşe katılacak olanlara bayraklarının takdim edilmesinin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş tarafından da derneğin flaması takdim edildi.

AT SIRTINDA YOLCULUK EDECEKLER


Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Gelibolu’da Garnizon Komutanlığı’na iletilmek üzere Melikşah Özen’e ay yıldızlı bayrak verdi. Kapaklı Merkez Cami İmamı Şaban Aksoy’un okuduğu duaların ardından 4 kişi yola çıktı. Melikşah Özen ve Burak Karaman at sırtında Gelibolu’ya giderken, diğer 2 kişi ise yaya olarak 5 günlük yürüyüşün ardından Gelibolu Yarımadası’na ulaşacak.

VATANDAŞLAR UĞURLADI


Cumartesi günü saat 13.00’da düzenlenen uğurlama programına Kapaklı Belediye Başkan Vekili Baksel Öztürk, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, AK Parti Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Nezahat Erdoğan, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür, gaziler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlar atla yolculuk yapacak olan Melikşah Özen ve Burak Karaman ile hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmedi.
Editör: TE Bilisim