Çerkezköy Bakış - Fuarın açılışına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Budak, okul müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci ile veliler katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Okul Müdürü Yusuf Budak açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Bu tür etkinliklerin hayal gücünün birleşimi olduğunu ifade eden Budak, “TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücünün birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bunun ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Sevgili öğrenciler biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.” dedi.

20 PROJEYİ, 48 ÖĞRENCİ 14 DANIŞMAN ÖĞRETMEN HAZIRLADI

Yapılan bilim fuarında, Kimya alanında 9, Edebiyat alanında 1, İngilizce alanında 2, Bilişim Teknolojileri alanında 3, Elektrik Elektronik Teknolojileri alanında 3, Muhasebe ve Finansman alanında 1 ve Havacılık alanında 1 proje olmak üzere toplamda 20 proje sergilendi. Sergilenen 20 proje, 48 öğrenci ve 14 danışman öğretmen tarafından hazırlandı. Kurdele kesiminin ardından fuar alanı gezildi ve öğrenciler projelerini katılımcılara tanıttı. Fuardaki tüm projeler katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Editör: TE Bilisim