Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de 2011 yılından bu yana voleybol branşında hizmet veren Atatürk İlkokulu Spor Kulübü çalışmalarına devam ediyor. Atatürk İlkokulu Spor Kulübü Voleybol Takımı Antrenörü Metin Demirbağ, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“GENÇLİĞİMİZE GÜVENİYOR VE ONLARLA GURUR DUYUYORUZ”

Atatürk İlkokulu Spor Kulübü’nün 11 yıl önce attığı sağlam temeller ile ayakta kalmayı başardığını ifade eden Demirbağ, “2013 yılında 18 takım ile il müsabakalarına katılarak yaptığı organizasyonlar ile ilçeye ilk mini voleybol şenliğini 500 sporcunun katılımı ile gerçekleştirdi. Bu etkinlikten sonra 2013 yılında 2. lig erkek takımı ile TVF Ligi’ne katılmış ve ilçemizi en güzel şekilde temsil etmiştir. İlerleyen yıllarda çalışmalarını devam ettiren kulübümüz kadın ve erkek takımları ile il ve ülke genelinde müsabakalara katılmıştır. 2011 yılında kurulan kulübümüz defalarca Türkiye şampiyonasına katılmış ve her katıldığında ilimize bir sonraki sene katılım sayısını bir takım artırmıştır. Ülke genelinde binlerce takımın yarıştığı özellikle midi erkekler grubunda adını unutturmamıştır. Takımımız midi erkeklerde 2018 yılında Türkiye 16’ncısı, 2019 yılında Türkiye 12’ncisi olarak büyük bir başarı elde etmiştir. Yetiştirdiği sporcuları öncelikle efeler ligine transfer eden kulübümüz milli takım kadrosuna kattığı Can Koç ve Kutay Erdem Başol ve Türkiye Voleybol Federasyonu Spor Lisesi’ne kazandırdığı 8 sporcu ile de gurur duymaktadır. Bu lise milli takımların ve efeler liginin havuzunu oluşturmakta olup ülkenin voleybol geleceğinin de temel taşlarının atıldığı bir lise olarak nitelendirilmektedir. İlçemizin ortaokul ve lise voleybol takımlarının alt yapısını da oluşturan kulübümüz ilçede dokunmadığı okul kademesi kalmamış olup hedefini ilçemizi ilimizde ve ülkemizde en üst seviyede yetişen sporcularımız ve takımlarımız ile temsil etmek. Biz bu gençliğimiz ile geleceğimize emin adımlarla yürüyeceğimize inanıyoruz. Gençliğimize güveniyor ve onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

 “GENÇLERİMİZE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Demirbağ, “11 yılda çok değerli sporcular yetiştiren kulübümüz; son yıllarda voleybol branşında yoğun bir organizasyon yaparak yeni bir yapılanmaya gitmiş ve öncelikle 4 gönüllü antrenör ile çalışmalarına başlamıştır. Bu antrenörlerin hepsi voleybol branşında yıllarca oynamış, Türkiye ve dünya dereceleri elde etmiş, üst düzey takımlarda antrenörlük yapmış teknik taktik ve oyun kuralları, psikolojik destek ve pedagojik eğimleri en üst antrenörlerden almış olan antrenörlerimiz bu sene itibariyle kulüp bünyesinde bir araya getirilmiştir. Eksik olarak düşündüğümüz birkaç alanda da antrenör kadromuzu güçlendirmek ve her alanda sporcularımızı yetiştirmek istiyoruz. İlçenin görmediği ve belki de uzun yıllar göremeyeceği bir çalışma kadrosu ile Çerkezköy ve yakın ilçelerinde bulunan gençlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

PANDEMİ DÖNEMİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

Kulübün pandemi döneminde salon sporlarına ara vermeden devam ettiğini kaydeden Demirbağ,  “Önce 29 Ekim Spor Kompleksi’nde yapılanmasını gerçekleştirmiş, şu an haftanın her günü çalışmalarını yaptığı Gençlik Ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda 200 sporcusu ile devam etmekte. İddiamız odur ki ilde en çok lisanslı ve aynı zamanda da en çok faal voleybol lisansı olan kulüp Atatürk İlkokulu Spor Kulübü. Yaklaşık 850 lisanslı ve hale hazırda 195 tane faal sporcu ile bu öncülüğümüzü devam ettiriyoruz. Bu yıl hem teknik ekip hem yönetim kurulu çalışmaları titizlikle yürütmektedir. Kulübümüze kayıtlı olan sporcularımızı lisanslı sporcu yapma ve her sporcunun kendi yaş kategorisinde yarışmalara katılma imkanı sağlamak ve bu hedef doğrultusunda yukarıda belirttiğimiz lisanlı sporcu sayımıza ulaşmış olmak bizim için kısa vadede önemli bir başarıdır. Bu çalışma ile aslında biz Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü projelere destek olmuş olduk. Yani biz bakanlığın emirlerini harfiyen yerine getiren bir kulüp olduğumuzu kanıtlamış olduk. Bu doğrultuda yarışmacı kulüp tarzını da gündemimizde tutarak her yaş kategorisinde bize başvuran ve voleybol oynamayı öğrenmek isteyen sporcularımızı yaş kategorilerine göre ayırarak kulüp çalışmalarına dahil ettik. Covid-19 salgını sürecinde her türlü önlemleri en üst düzeyde alarak çalışmalarını devam ettirme başarısı gösteren kulüplerin başında geldiğimizin de bilincindeyiz” dedi.  

“DAHA OLUMLU VE YAPICI BİR YAKLAŞIMI HAK ETTİĞİMİZİ DÜŞÜNMEKTEYİZ”

Kulüp olarak en çok zorlandıkları durumun ise salon sıkıntısı olduğunu ifade eden Demirbağ, “İlçemizde bulunan spor salonlarının sayısının yetersiz olması, salon sporları yapan kulüpleri gerçekten çok zorlamaktadır. Belediyemizin yaptığı 29 Ekim Spor Kompleksi ilk etapta bizim çalışmalarımızı yapmamızda çok faydalı olmuştur. Salon kullanımında bizlere ve Çerkezköy gençlerine destek olan Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Nedim Yılancı’ya çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda belediyemizin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne bizlere ellerinden geldiği kadar yardım ettiklerinden dolayı Çerkezköy gençliği ve kulübümüz adına minnettarız. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’na yaptığı iyileştirme çalışması yıllar sonra bu spor salonunun tam ve donanımlı olarak kullanılmasına çok büyük bir faydası olmuştur. Bazen tüm zorlukları aşarsınız ama bir düşünce kalıbı çıkar onu aşamazsınız. Çünkü o sizi değil başka şeyleri düşünür ve fırsatını bulunca düşüncesini hayata geçirir. İşte tam da bu noktadayız. Kulübümüzün ve diğer kulübün bu konuda daha olumlu ve yapıcı bir yaklaşımı hak ettiğimizi düşünmekteyiz” dedi.

“HEDEFİMİZ SPORCU YETİŞTİRMEK”

Demirbağ, “2021-2022 Tekirdağ ili voleybol müsabakalarına bünyemizde bulunan tüm lisanslı sporcuların katılımını sağlamak ve yaşanan bu salgın hastalıkta sosyalleşmeyi unutan çocuklarımıza ve gençlerimize kurduğumuz yaklaşık 16 takım ile Tekirdağ Voleybol Gelişim Ligi’ne büyük bir maliyeti de göze alarak katılım yaptık. Bu sene il tertip kurulu katılan kulüpler her takım adına kayda değer bir ücret almakla beraber kulübümüz yapmış olduğu bu başvuru ile maçlarımızın deplasman maliyeti bizleri gerçekten düşündürmektedir. Gençlerimizin bu spor müsabakalarına gitmeleri bizim için gerçekten mali yönden zorlanacağımız bir sürecin içerisine girmeyi göze almak durumunda kalmış durumdayız. Bundan dolayıdır ki Çerkezköy Belediye Başkanlığı’mızdan deplasmanlarımıza uygun gördükleri takdirde araç yardımı yapmalarını çok önemsiyor ve değerli bir destek olarak görüyoruz. Kulübümüz hafta içi bazı günler saat 17:00 ve 18:00’de bazı günlerde de saat 19:15’de çalışmalarını gerçekleştirmekte. Hafta sonları ise saat 09:45 ve 11:15’de küçük yaş grupları ile çalışmalarını Gençlik Ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda 4 antrenör eşliğinde yapmaktadır. İlçemizde ve yakın ilçelerde bulunan sporcuların kulübümüzü tercih etmesi ne kadar doğru bir karar olduğunu yaptığımız çalışmalar ile göstermiş olduk. Hedefin sporcu yetiştirmek, gençliği salonlara, spor alanlarına çekmek olduğunu düşünen kulübümüz enerjisini spora harcayan bir gençlik ülkesine her daim faydalı işler yapacaktır düşüncesiyle tüm çalışmalarını bu yönde devam ettirmektedir. Bir proje hazırlamadık çalışmalarımız kendiliğinden bir proje oluşturdu. Kulübümüze başvuru yapmak isteyen velilerimizi ve sporcularımızı bekliyoruz. Bilgi almak isteyen velilerimiz ve sporcularımız 0 538 779 75 59 nolu telefonu arayarak bilgi alabilir” dedi.  

Editör: TE Bilisim