Hava sıcaklığının 10 derece düşmesi öngörülen Çerkezköy’de, Çarşamba ve Perşembe günü kar yağışının etkili olması bekleniyor. Yetkililer, vatandaşları mecbur kalmadıkça özel araçlarla dışarı çıkılmaması konusunda uyardı.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy’de 2 hafta önce etkili olan ve ilçede hayatı durma noktasına getiren kar yağışının bir benzerinin Salı gecesinden itibaren tekrar ilçede etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Çerkezköy’de bugün sabah saatlerinde hafif yağmur yağışı bekleniyor. Akşama doğru ise yağışın etkisini artırması, gece saatlerinde ise kara dönmesi öngörülüyor.

20 SANTİMETREYİ BULABİLİR

Çarşamba gününün ilk saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ile birlikte hava sıcaklığının yaklaşık 10 derece birden düşmesi bekleniyor. Çarşamba gün boyunca kar yağışının aralıkla yoğun şekelde devam edeceği tahmin ediliyor. Perşembe günü de yağışın aralıkla devam etmesi bekleniyor. Perşembe akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisini yitirmesi beklenirken, kuvvetli rüzgarın Cumartesi gününe kadar etkili olacağı tahmin edilmiyor. Kar yağışının yerde 10-20 cm civarında örtü ve yükseklik yapabileceği tahmin ediliyor.

TOPLU TAŞIMA TERCİH EDİN

İlçede Ocak ayının ilk haftasında etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda kalmış, belediye ve karayolları büyük tepki toplamıştı. Vatandaşlar, belediye ve karayollarının gerekli tedbiri almasını istedi. Yetkililer, özellikle Çarşamba günü vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmasını önerdi.
Editör: TE Bilisim