Çerkezköy Bakış - Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde görevli İngilizce öğretmeni Birdal Kanmış, gezip gördüğü ve kayda aldığı yerleri “ardimizdabiraktiklarimiz” kullanıcı adıyla sosyal medyada paylaşmaya devam ederken, bir yandan da kitap çalışması yapıyor.
 

11 BİN KM YOL KAT ETTİ
Çerkezköy’de yaşayan, doğa sevdalısı ve motosiklet tutkunu İngilizce Öğretmeni Birdal Kanmış, motosikletiyle Evliya Çelebi’nin izinden giderek 18 ülkeyi kat etti. Toplamda 11 bin kilometrelik yol yapan Kanmış, “Amacım Evliya Çelebi’nin seyahatnamesi referans alınarak, Osmanlı Devleti’nin Tuna boylarından Avrupa içlerine uzanan yolculuğunun izlerini sürmekti. Bu amaçla Tuna’nın Karadeniz’e döküldüğü yerden yolculuğuma başladım. Tuna boyunca sürüp, aynı zamanda Tuna çevresinde ve rotam boyunca Fransa sınırından İsviçre, İtalyan Alplerine oradan da Balkanların tümünde seyahatim boyunca kaybolan ve muhtemelen kaybolacakların envanterinin belge ve bilgilerle gelecek kuşaklar için kalıcı ve erişilebilir hale getirilmesi, farkındalık çalışmalarına kaynak oluşturulması amacıyla fotoğraflar ve videolar çektim, notlar tuttum.” dedi.

“KİTAP ÇALIŞMASINA BAŞLADIM”
Pek çok anıyla Çerkezköy’e döndüğünü ve önemli bir tecrübe kazandığını belirten Kanmış, “Unutulamayacak birçok tecrübe kazandım. Fotoğraf ve video çekerek, notlar tutarak seyahatimi kayıt altına aldım. Çalışmalarımı sosyal medya hesabımdan kısa kısa not ve bilgiler halinde paylaşıyorum. O bölgelerde hala var olduğumuzu, bilinen bilinmeyen tüm işaretleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla da detaylı bir kitap çalışmasına da başladım. Kitapta seyahatim boyunca ve ziyaret ettiğim yerlere ait yaşanmış ne varsa paylaşacağım, çok renkli ve canlı bir kitap olacak.” dedi

Editör: TE Bilisim