Çerkezköy Bakış- Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, 2018-2023 Stratejik Planında yer alan “Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirme” hedefi doğrultusunda, 2018 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli bir şekilde sürdürülen proje doğrultusunda Tekirdağ’da 11 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilkokul ve ortaokullarda eğitimler sürdürülüyor.
Bu kapsamda, Metin Seçkin Ortaokulu’nda Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Gıda Kontrolörleri tarafından “Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafı” konularında öğrencilere eğitim verildi. Seminere Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy İlçe Tarım Müdürü Murat Öner, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürü Hasan Volkan Aksoy, Hayırsever Mustafa Seçkin katılım sağladı.

KAYMAKAM DURU ÖĞRENCİLERE NASİHATLERDE BULUNDU

Seminer konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “Sevgili öğrencilerimiz gıdalarımıza sahip çıkarsak geleceğimize sahip çıkarız” diyerek öğrencilere nasihatlerde bulundu. Duru, “Sizlerin ileride çok başarılı olmanızı istiyoruz. Sizler ülkemizin çeşitli alanlardaki yöneticileri olacaksınız. Ülkemize faydalı olacaksınız. Önce kendinize, ailenize çevrenize, vatanımıza, milletimize faydalı birer Müslüman Türk genci olacaksınız. Bunun için de çok çalışmamız gerekiyor. Çok okumamız gerekiyor. Sanatla, sporla, edebiyatla yakın olmamız gerekiyor. Kitap okuma hobimiz mutlaka olması gerekiyor. Öğrencilerimizin başarılı olabilmesi için mutlaka kitap okuma hobisi olmalı. Günlük mutlaka 40-50 sayfa kitap okumalısınız. Bir alanda da spor hobiniz olmalı. Başka bir alanda da sanat kültür alanında hobiniz olmalı. Başarının yolları buralardan geçiyor. Anneleriniz, babalarınız, öğretmenleriniz üzerlerine düşeni yapıyorlar. Sizler de üzerinize düşeni yapmalısınız. Öğretmenlerinizin verdiği dersleri çok çalışmanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Eğitim sonunda öğrencilere süt ikram edildi.

Editör: TE Bilisim