Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Karaağaç Hizmet Binası ile Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Eğitimle ilgili bilgi veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. H. Tamer Dodurka “Daha güzel ve yaşanabilir bir Tekirdağ için çalışan Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyeleri ve vatandaşlarla el ele güzel yarınlara ulaşmak amacıyla eğitime büyük önem veriyor. Ulaşılabilen her noktaya bu eğitimleri yaymak için çaba sarf ediyor” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı personellerinden oluşan ekip tarafından Karaağaç Hizmet Binası ile Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLDİ

Vatandaşların sorumlu olduğu konularda bilgi vermek ve kapı kapı bilinçlendirme faaliyeti yapılması amacıyla düzenlenen toplantıda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından evlerden kaynaklanan atıkların neler olduğu, neden ayrı toplanması gerektiği, ayrı toplanan atıkların nerelerde ve ne şekilde biriktirilmesi gerektiği, gürültü ve hava kirliliğinin sağlığımıza etkileri ve önleme yöntemleri konularında, İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından evlerde oluşabilecek yangın türleri, hangi yangınlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği, yangın söndürücü cihazların kullanımı, yangın güvenliği ve enerji verimliliği konularında, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ise mutfak hijyeni, sağlık önlemleri, özel hastalıklar ve korunma yöntemleri konuları anlatıldı.

“BU EĞİTİMLERİ YAYMAK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”

Toplantının sonunda vatandaşlara bilgilendirme broşürleri, atıkların kaynağında ayrı toplanması amacıyla kullanabilecekleri biriktirme materyalleri ile çeşitli hediyeler dağıtıldı. Eğitimle ilgili bilgi veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. H. Tamer Dodurka “Daha güzel ve yaşanabilir bir Tekirdağ için çalışan Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyeleri ve vatandaşlarla el ele güzel yarınlara ulaşmak amacıyla eğitime büyük önem veriyor. Ulaşılabilen her noktaya bu eğitimleri yaymak için çaba sarf ediyor” dedi.

“VATANDAŞLARIN EVİNE KONUK OLACAĞIZ”

Vatandaşlardan gelecek eğitim taleplerini değerlendireceklerini söyleyen Dodurka, istenilen tarih ve saatte vatandaşların evine konuk olacaklarını, ekibi davet etmek isteyen vatandaşların 0850 459 23 45 numaralı telefondan kayıt yaptırabileceğini ifade etti.
Editör: TE Bilisim