Çerkezköy Bakış (Haber Analiz) - Darbeye teşebbüse karşı en güçlü direnci gösteren şehirlerden biri olan Çerkezköy’de, çok kötü bir senaryo, bir yıl önce yapılan kritik bir atamayla bertaraf edilmiş oldu.

DARBEYE TEŞEBBÜSTEN TUTUKLANDI
Çok sayıda tank ve zırhlı birliğin bulunduğu 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda ‘Tugay Komutanı’ olarak görev yapan ve geçtiğimiz yıl, bu görevini Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım’a devrederek Doğu Beyazıt’a tayin olan Mehmet Ozan, emrindeki birçok komutan ile birlikte, darbeye teşebbüs etmekten tutuklandı.

GÖZALTI GİRİŞİMİNE ‘VUR’ EMRİ
Darbe girişimi üzerine, Çerkezköy’deki bütün polislerin izinlerinin iptal edildiğini ve göreve çağrıldığını anımsatan yetkililer, “Görevli tüm polis memuru arkadaşlarımız, otomatik silahlarla, darbe girişimine karşı kamu kurumları ve bazı kritik geçiş noktalarını kuşatma altına aldı. Herhangi bir askeri darbe tasallutu veya polisin, askerlerce gözaltına alınma girişimlerine karşı ‘vur’ emri verildi. Ama Allah’a çok şükür, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığımız, böyle bir ihtimale fırsat vermedi.” Değerlendirmesinde bulundu.

TANKLAR ŞEHRE YÜRÜRDÜ
Çerkezköy’de, muhtemel darbe girişimini önleyen en önemli unsurun, geçtiğimiz yıl yapılan kritik atama olduğunu belirten yetkililer “Darbeye teşebbüsten tutuklanan Tuğgeneral Mehmet Ozan, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan gönderilmemiş olsaydı, tankları ilçe içerisine yürütmesi kuvvetle muhtemel olacaktı. Aynı anda Çerkezköy sokaklarında darbe karşıtı gösteri yapan binlerce sivil ile askeri tanklar karşı karşıya kalacaktı. Yine, görevi başındaki polis ekipleri ile askeri personel birbirine silah doğrultmak zorunda kalacaktı. Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım’ın, 11 ay önce, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na atanması, Çerkezköy’de bu kabus senaryonun yaşanmasının önündeki en büyük engel oldu.” İfadelerini kullandılar.
Editör: TE Bilisim