Kapaklı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olan Mücahit Ciğer ve bu yıl liseye geçen kardeşi Muhammet Ciğer, Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi üzerindeki baba yadigarı olan Sevgi Bisiklet isimli işyerini işletmeye, hem de eğitimlerini sürdürmeye devam ediyor.

BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

İki kardeş, okul ve derslerinden arta kalan zamanlarda, babalarının altın bilezik olarak kollarına taktığı bisiklet tamirciliğini de usta olarak sürdürüyor. İki kardeş, çocukluk arkadaşları Emre Karakuş ile birlikte hayallerindeki bisikleti tasarlamak için bir süre önce kolları sıvadı. İki kardeş, arka tekerleği otomobil lastiği olan, en tekerleği ise standart bisiklet lastiği olan ilgi çeken bir bisiklet ortaya çıkartı. Amortisör bağlantısı için de çalışmaların sürdüğü bisikletle test sürüşleri yapan 3 arkadaş, başarılı bir sonuç elde etti. Bisikleti test sürüşünde ve dükkanın önünde gören vatandaşlar ise büyük ilgi gösterdi.

“GÜZEL BİR ŞEY ORTAYA ÇIKARDIK”

Kışın işlerin sakin olduğunu ve bu yüzden bir uğraş aradıklarını belirten Mücahit Ciğer, “Kışın biliyorsunuz bisiklet veya motosiklet çok sürülmüyor hava şartlarından dolayı. Kışın da biz boş durmadık böyle bir hayalimiz vardı kardeşim ve arkadaşımla beraber. Onların yardımıyla güzel bir şey ortaya çıkardık.” Dedi.
Bisikleti güzel bir görünüme kavuşturduklarını belirten Emre Karakuş “Bisikletin rengini değiştirdik ve baştan sona yeniledik. Şimdi de dükkanın önünde sergiledik. Küçüğünden yaşlısına herkesin dikkatini çekiyor. Dönüp bir daha bakıyorlar bisiklete. Birkaç alıcı çıktı, ancak vermedik.” dedi.

Editör: TE Bilisim