Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Konferans Salonunda Görev Verme ve Delegasyon eğitimini de eğitmen Ümit Erdem’in sunumuyla gerçekleştirdi. Eğitmen Erdem, delegasyonun faydalarından, zamanlamasından ve kimlere verilmesi gerektiği gibi birçok konuda katılımcılara bilgilerini aktardı.

“YÖNETİM TARZININ GELİŞMESİNE YARDIMCI OLUR”

Delegasyonun, yöneticilerin yönetim tarzlarını geliştirmelerine, iletişimi geliştirmelerine ve çalışanların katılımını arttırmalarına yardımcı olduğunu belirten Erdem,  “Delegasyon, bir yöneticinin işin niteliğine ve çalışanın özelliklerine göre kimi konuları çalışanın yapması için yetki devretmesine denir. Başarılı delegasyonun olabilmesi için delege eden kişinin gerçekten işi çok iyi bir şekilde parçalara ayırması, sabırlı olması, empati yeteneğinin yüksek olması, muhtemel dirençlere karşı önlemler alması ve delege edeceği kişi ile uyumlu olması gerekmektedir. Yöneticilik, hem işi hem de insanı yönetme sanatıdır. İş devri yapılırken, yöneticinin çalışanına güven duyması ve çalışanın da kendisine duyulan güveni boşa çıkarmaması gerekir. Etkili delegasyon yapılması, yöneticilere daha kritik nitelikteki diğer işleri yapmak için ekstra zaman verir. İnisiyatif alma becerisi kazandırır. Ast personelin özellikle kendi uzmanlık alanlarında karar almak için yetkilendirilmesi, her adımda onay almak zorunda kalmayacakları için iş sürecini hızlandırır.” Dedi

Eğitim sonunda katılımcılar, merak ettikleri soruları Erdem’e yöneltti. Erdem, sorulara tek tek yanıt vererek akıllarda kalan soruları da giderdi.

Editör: TE Bilisim