Çerkezköy Bakış - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. Yılı dolayısıyla Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen programa okul kurucusu Bülent Gülerçin, okul müdürü Ömer Kürklü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“ÇANAKKALE TÜRK MİLLETİ İÇİN, DÜNYA İÇİN BİR UMUTTU”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kürklü, “Bundan 104 yıl önceydi. Medeniyetin beşiği Türk milletine karşı, dünya bir olmuştu, namusumuzu, şerefimizi almak için gelmişti. Türk milleti için vatan demek, toprak demek namustu, şerefti. Bugün hani medeniyet dediğimiz Avrupa, 3 kıta, 7 denize hakim olmuş bir devlete musallat olmuştu. Topraklarımızı işgal etmek istemişlerdi. Türk milletinin namusu, şerefi, haysiyeti yaşadığı topaklar olduğunu bilmiyorlardı. Tarihte görmüşlerdir, Türk milleti malından mülkünden her şeyinden vazgeçerdi ama bir karış toprağı için gerekirse evladını, eşini, canını bu toprağa feda etmeye hazırdı. Avrupa hala anlayamamıştır Türk milletinin vatan sevgisini. Çünkü bu topraklar kılıç hakkıydı, bu topraklar kanla kazanılmıştır. Akif’in de dediği gibi ‘Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar’ hakikat yüzsüz. Bugün bu coğrafyaya baktığımız zaman, dünyanın coğrafyasına baktığımız zaman dünyaya hükmedenler bugün bizi medeniyetle sınıyorlar. Bundan bin yıl önce, bu dünyaya Türk Milleti hakimdi. Türk milleti hakimken dünyada huzur vardı. Ne zaman ki Türk milleti hakimiyetini kaybetti o zaman çocukların ağladığı insanların yok olduğu bir dünya var oldu. Çanakkale sadece Türk milletinin değil bütün insanlığın umuduydu. Bunda dolayı Çanakkale Türk milleti için, dünya için bir umuttu. ‘Hasta adam’ ilan edilmiş bir devlet Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde dünyaya baş kaldırdı.  Bu topraklar Türk milletinden başka kimsenin olamazdı. Türk milleti hiçbir zaman mülteci olmamıştır. Hiçbir zaman topraklarını terk etmemişlerdi. Egemenlik altında yaşayacağına ölmeyi daha yeğliyordu. Vatan toprağının bir karşına helal getirdikleri anda her zaman için dik durmuştur. Azlar, 1914’te çokları yenmişti. Bilmiyorlardı Türk milletindeki vatan sevgisi, imanı, ruhu. Mustafa Kemal gibi bir yiğidin çıkacağını bilmiyorlardı. Evladımızın ayağına taş değdiğinde ciğerimiz parçalanıyordu. Ama 1914’te analar, evlatlarına kına yakarak gönderdiler şehadete. Vatan, millet, bayrak sevdası için gönderdiler, düşünün fedakarlığı. İşte Türk milletindeki vatan sevgisi.” dedi.

GÖSTERİLER SERGİLENDİ

Kürklü’nün konuşmasının ardından çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda birinci olan öğrencilere madalyaları taktim edildi. Okul öğrencilerinin hazırladığı gösteriler seyredilmesinin ardından program son buldu

Editör: TE Bilisim