Çerkezköy Bakış - Özel Gülerçin Eğitim Kurumları tarafından etkinliklerle ilgili yapılan açıklamada “Söz konusu çocuklara yabancı dil eğitimi olduğunda, onların dünyalarının kapılarını aralayıp onlarla aynı dilden konuşmak gereklidir. Oyun oynamak ise, onların dünyalarına açılan bir kapıdır.  Gülerçin Koleji Yabancı Diller Bölümü, hazırlamış oldukları Yabancı Diller Günü programında öğrencilere, öğrenmiş oldukları konuları ve dil becerilerini farklı etkinliklerle ortaya koymalarını sağlamıştır.  Böylelikle farklı oyunlarla öğrenciler hem eğlenmiş hem de dil öğrenimine yönelik motivasyonları artmıştır.  Etkinlikte yer alan oyunlar, Fishing, Roll the Ball, Spin the Wheel, Step by step, Memory Game, Cup Game , Matching oyunlarından oluşmaktadır. Her öğrenci her bir etkinlikte yer alabilmiş ve ortaya muazzam bir görüntü çıkmıştır. Öğrencilerin yoğun ilgisi görülmeye değerdi. Mart ayının son haftasında Ortaokul öğrencileri için gerçekleştirilecek dil festivalini büyük bir hevesle bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

“SPELLİNG BEE”

Okulda üçüncüsü düzenlenen “Spelling Bee” yarışmasında ise 2. Sınıflarda Ece Çelikar, 3. Sınıflarda Doruk Duman, 4. Sınıflarda Ayberk Çelik oldu. Okul tarafından bu yarışmayla ilgili ise, “Yabancı Diller Zümresi tarafından hazırlanan, öğrencilerimizin içinde yer aldığı bu faydalı etkinlikte hedeflerimiz arasında, kelimeleri akıcı bir şekilde kullanmak, yazım yanlışlarını azaltmak, zamanı verimli şekilde kullanma alışkanlığı edindirmek ve aynı zamanda kelime bilgilerini genişletmek yer almaktadır.
Yarışma, öğrencilerin kendilerine rastgele sorulan kelimeleri sözlü olarak doğru şekilde heceleyemeye gayret ettikleri bir kodlama yarışmasıdır. Bu amaçlara ulaşılarak yarışma başarıyla yerine getirildi.” açıklaması yapıldı.

Editör: TE Bilisim