Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden dolayı nüfusu her yıl yaklaşık 20 bin kişi artan Çerkezköy ve Kapaklı ile Saray’dan gelen vatandaşlara da hizmet veren Çerkezköy Devlet Hastanesi, 2016 yılında yeni yapılan modern binasına taşınmıştı. 300 binin üzerinde nüfusu bulunan bu 3 ilçeye hizmet veren Çerkezköy Devlet Hastanesi’, her gün ortalama 5 bin hastaya şifa olmaya çalışıyor. Hastanede yaşanan doktor ve personel sıkıntısı nedeniyle ise vatandaşlar gece yarısı hastaneye giderek poliklinik sırası almaya çalışıyor, birçok hasta ise MHRS’den randevu almakta zorluk yaşıyordu. Bu yaşanan sıkıntılara ise bir süre önce Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan Doç. Dr. Fergan Genç’in çözüm arayışlara yaraya merhem olmaya başladı.

2 AY ÖNCE ATANDI

Geçtiğimiz Şubat ayında Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Doç. Dr. Fergan Genç,  göreve başlamasının üzerinden geçen 2 aylık sürede devrim gibi uygulamaları bir bir faaliyete geçirmeye başladı. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin yoğun çabaları ile hastaneye kısa süre önce 16 hekim ataması yapıldı. Doktor eksikliğinin giderilmesi tamamen giderilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Doktor atamaları ile birlikte eli güçlenen başhekim Doç. Dr. Fergan Genç, poliklinik saatlerinde de düzenleme yaptı.

GECE DENETİMİ

Başhekim Genç, perşembe gecesi hastaneyi denetledi ve Acil Servis ile polikliniklerde tedavi gören hastalarla sohbet etti. Alınan karar sonrası acil serviste bekleyen hasta sayısının az olduğunu gören Genç, mutlu oldu. Çalışma saatleri içinde yaklaşık 3 bin 700, acil bölümünde ortalama 1000 ve yatarak tedavi gören 176 hasta ile birlikte günde 5 bine yakın hastanen tedavi gördüğünü belirten Genç, Acil Servis doktoru Ersin Durmuş, Genel Cerrahi Uzmanı Levent Alper ve Dahiliye Uzmanı Emre Dikmen’i akşam polikliniklerinde ziyaret etti.  Mutlu çalışanlardan verim alabileceklerini belirten Genç, “Tüm doktor arkadaşlarımıza özverilerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi.

“6 SAATTE 90 HASTA BAKIYORUZ”

Daha önce 11 uzman hekiminin atandığını belirten Başhekim Genç, “Hastanemize 6 yeni doktor ataması daha yapıldı. Atanan 2 dahiliye, 2 ortopedi, 1 Kulak Burun Boğaz ve birde Çocuk doktorumuz görevine başladı. Çocuk doktoru sayımız 4 oldu. Cerrahi ve dahiliye de gayet iyi duruma geldik.”dedi. Kamunun kaynağını etkili harcamaları gerektiğini belirten Genç, “Bu hastaneler devletimizin ve milletimizin vergileriyle yapılıyor. Bu hastanelerin bu düzeyde olması devletimizin ve milletimizin büyüklüğünün göstergesidir.”dedi

“900 HASTANE İÇİNDE 29.YUZ”

Sağlık Bakanlığının denetlemelerinden başarıyla geçtiklerini belirten Genç, “Bildiğiniz üzere ‘Anne Dostu Hastane’ unvanını aldık. Türkiye genelinde 900 hastane içerisinde bu unvanı alan 29. Hastaneyiz. Denetleme sürecine 1 ay içerisinde hazırlandık. Şuanda B grubu (Ana dallar) hastaneyiz ve A2 (ana dallar ve yan dallar) olmak üzereyiz. Unvanı almak gerçekten zor fakat bu unvanı korumak daha zor. Her yıl denetlemeler olacak bu denetlemelerin şartları çok ağır ve umuyorum ki bu denetlemelerden de başarıyla geçeceğiz.”dedi.

“ADANMIŞ RUHLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Uzun yıllar yöneticilik yaptığını belirten Genç, “26 yıllık yöneticiyim. Bu iş kapıdaki güvenliğinden tutun, doğumhanede çalışan ebeye kadar hepimizi kapsayan bir iş. Kısacası bu işe adanmış ruhlara ihtiyacımız var.”dedi, Hastanenin imkanlarına değinen Genç, “1992 Yılında İstanbul’da bir hastanede görev yapıyordum. 8 bin TL borç yüzünden hastanenin elektriği kesilecekti. Dönemin elektrik denetim şirketine yalvardık elektriği kesmemeleri için şuanda böyle bir şey mümkün değil. Hastanemizde 3 adet 1200kw jenaratör var. Elektrik kesilme durumunda dahi hastanemizin tüm fonksiyonları aktif şekilde çalışacaktır.” diye konuştu.

“GECEDEN BEKLEMEK TARİH OLACAK”

Çerkezköy Devlet Hastanesinin en büyük problemlerinden biri olan sıra alma işlemine de değinen Genç, “Trakya’nın hiç yerinde böyle bir şey yok. Geceden beklemek diye bir şey kalmayacak. Bu durumla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnsanlar gece sıcak evini, sıcak yatağını bırakıp buraya sıra almak için geliyor. Sıra almak dahi 3 aşamadan oluşuyor. Önce buraya gelenler kendi aralarında sıra yapıyorlar. Daha sonra vezneler açıldığında oradan sıra numarası alıyorlar. Bunun ardından da muayene için tekrar geliyorlar. Bu durum öncelikli çözmemiz gereken bir problem. İlerleyen zamanlarda önce saat 06.00, sonrasında ise 07.00’a alarak insanların gece vakti burada beklemek yerine sıcak evlerinde oturmalarını sağlayacağız. Bir kere gelecekler ve muayene olup gidecekler. Vatandaş- devlet el ele vererek bu işi çözeceğiz.”ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLMELİ”

Hastanedeki yoğunluğun bir sebebi de insanların bilgilendirilmemesi olduğunu belirten Genç, “Dahiliye ve Cerrahide gece 23.30’a kadar hizmet veriyoruz. Ayrıca Kulak Burun Boğaz ve Göz poliklinikleri saat 20.00’a kadar hizmet veriyoruz. İnsanların bu konuda bilinçlendirilmesi gerek. Akşam 18.00’da işten çıkan biri gelip hastanemizde muayene olabilir. Bu konuda insanları bilinçlendirmek için çalışıyoruz. Bizim mesleğimizde saat kavramı pek yok. Onun için günün her saati her an hazır durumdayız.”dedi.

“GELEN HASTALARA AİLEDEN BİRİ GİBİ DAVRANILMASINI İSTİYORUM”

Hastaneye gelen her vatandaşın misafirleri olduğunu belirten Genç, “Bütün personelimizden gelen tüm hastalara ailesinden biri gibi davranmasını istiyorum. Nasıl biz bu çatı altında güvenlik görevlisinden, temizlikçisine kadar bir aileysek, gelen tüm hastalar da bizim ailemizin birer parçası. Bunun bilincinde olan insanlarla çalışmak istiyoruz.”diye konuştu.

“DEVLETİMİZ HER İHTİYACIMIZI KARŞILIYOR”

İmkanlarına da değinen Genç, “Maddiyat konusunda hiçbir problemimiz yok. Devletimiz her ihtiyacımızı karşılıyor. Sağlık için harcanan kaynaklar gayet yeterli seviyede.  Çarşafından tutun yastığına kadar her şey Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Hastanemizde son teknolojiyi kullanıyoruz. Bilgi çağındayız ve bu bilgiyi bu teknolojiyi doğru bir şekilde kullanmak istiyoruz.”dedi.

55 İLÇE NÜFUSUNDAN DAHA ÇOK HASTAYA BAKILIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de nüfusu 5 binin altında 55 tane ilçe var. Bunların arasında Kırklareli’nin Pehlivanköy, Trabzon’un Dernekpazarı, Erzincan’ın Kemali’ye, Yozgat’ın Çandır, Kırıkkale’nin Karakeçili, Bolu’nun Kıbrısçık, Kütahya’nın Dumlupınar gibi ilçeler yer alıyor. Yani Çerkezköy’de her gün muayene olan hasta sayısı bu ilçelerin nüfusundan daha fazla.

Editör: TE Bilisim