ÇERKEZKÖY BAKIŞ - Kapaklı Belediyesi ile İl Özel İdaresi işbirliğinde yapımı süren 40 derslikli ilköğretim okulunda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
OKUL BİNASI YÜKSELİYOR
50’ye yakın işçinin çalıştığı okulda sıva ve kaplama çalışmalarının yanında kaba inşaat çalışmaları da sürüyor. 3 bloktan oluşan okulun sadece A bloğunun üst betonunun atılması kaldı. Alt yapı çalışmaları büyük oranı tamamlanırken B blokta çelik konstrüksiyon çatı çalışmaları devam ediyor.  1700 metre alana oturan okul binasının 8 bin 500 metre kullanım alanına sahip bulunuyor.
“BÖLGEYE İLAÇ GİBİ GELECEK’’
Kapaklı Belediyesi olarak eğitim ve öğretime her türlü desteği verdiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Daha önceki yıllarda ailecek bir okula ilave derslikler yaptırmıştık. Şimdi ise Belediye olarak çok önemli bir yatırımın altına İl Özel İdaresi ile birlikte imza attık. İnşallah Atatürk Mahallemizde yapımı devam eden 40 derslikli okul ile bu bölgedeki okul sorunu ortadan kalkacak. İnşaatı 2012 başında başlayan 40 derslikli Kapaklı Belediyesi İlköğretim Okulu'nu 2012–2013 Eğitim ve Öğretim Yılı başında hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.



HER YIL OKUL YAPILMASI LAZIM
Kapaklının her yıl nüfusunun yüzde 10 civarında arttığını ve buna paralel olarak öğrenci sayısının da arttığını belirten İrfan Mandalı, "Artan nüfus ve öğrenci sayısını dikkate alarak planlama ve okul yapılması şart. Bu nüfus artışı sürdüğü müddetçe her yıl beldemize bir okul yapılması artık zaruri hale geliyor" ifadesini kullandı.


Editör: TE Bilisim