Türkiye'nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden Tekirdağ'da sarının farklı tonları ve güzelliğiyle dikkati çeken ayçiçeği tarlaları yerini hasat için biçerdöverlere bıraktı.
''BU YIL KURAKLIK NEDENİYLE CİDDİ BİR VERİM KAYBI YAŞANDI''
Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, bu yıl kuraklık nedeniyle ciddi bir verim kaybı yaşandığını söyledi.
Kısa bir süre önce hasat çalışmalarının başladığını belirten Saygı, geçen yıl dekar başına 250 kilogram biçim yapılan tarlalardan bu yıl 30 ila 100 kilogram verim elde edildiğini kaydetti.
Çiftçilerin zor durumda olduğunu dile getiren Saygı, "Belki 50 yıldan bu yana böyle kurak bir yıl görmedik." dedi.
Çiftçilik yapan Yüksel Toker ise bu yıl kuraklıktan dolayı kötü bir sezon geçirdiklerini söyledi.
''AYÇİÇEKLERİ GELİŞİMİNİ SAĞLAYAMADI''
Trakya'da kuraklık nedeniyle ayçiçeklerinin gelişimlerini sağlayamadığını anlatan Toker, dönüm başına 80 kilogram verim elde ettiğini aktardı.
Geçen yıl aynı tarladan dönüm başına 150 kilogram verim elde ettiğini dile getiren Toker, kuraklık nedeniyle verimin de kalitenin de düştüğünü sözlerine ekledi.